2020/08/05
Ultima ora:
Acasa | Articole | Vremuri tulburi

Vremuri tulburi

16.10.2019

C O M U N I C A T

Vremuri tulburi

Ne amintim, că acum 2 ani și ceva, la negocierile desfășurate la Ministerul Muncii privind legea salarizării unitare, noi, sindicaliștii din poliție, am fost destul de creduli și am acceptat, pentru agenții de poliție și nu numai, ca măririle salariale cele mai mari să aiba loc în anii 2020-2021.

La  discuția avută cu Ministrul Muncii de atunci, respectiv doamna Olguța Vasilescu, cei din conducerea S.N.A.P. au solicitat ca toți polițiștii să beneficieze de măriri salariale integrale așa cum au beneficiat și alte categorii sociale.

Astăzi, ne găsim în situația în care Poliția Română este subfinanțată, fără bani pentru investiții cu autospecialele din dotare care zac prin curțile secțiilor de poliție neavând bani nici pentru reparațiile necesare.

Credibilitatea instituției lasă de dorit, iar în spațiul public vedem mai nou și mai des că viitorul Guvern nu știe dacă va respecta programul privind legea salarizării, nu știm ce buget alocat vom avea iar reforma propusă de organizația noastră zace prin sertarele Ministerului Afacerilor de Interne și probabil aruncată prin sertarele guvernanților din Palatul Victoria.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție trage un semnal de alarmă, ca atunci când mai multe partide înlocuiesc un guvern politic există posibilitatea ca programul de guvernare să nu mai fie respectat, cetățenii așteptând să se vină cu soluții viabile, cu îmbunătățiri și în niciun caz cu ceva mai prost sau cu instabilitate.

Poliția oricărei țări trebuie să fie o instituție credibilă, respectată, în care cetățenii să aibă încredere, cu polițiști bine pregătiți, dotați și bine plătiți. Statul care nu asigură un salariu decent pentru polițiști devine bolnăvicios, corupt, cu politicieni care au interese pentru a avea o poliție slabă și ușor coruptibilă.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top