2021/01/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Vremuri noi, obiceiuri vechi

Vremuri noi, obiceiuri vechi

25.01.2019

C O M U N I C A T

Vremuri noi, obiceiuri vechi

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a susținut din totdeauna că, odată cu respectarea drepturilor pe care le au polițiștii, la fel de importantă este și pregătirea lor profesională, ținuta, dotarea, aspecte care afectează în mod direct serviciul pe care aceștia îl prestează pentru comunitate.

Cu toate că ne dorim o poliție performantă, modernă, care să se alinieze la standardele europene, constatăm că încă există șefi care se comportă după standardele existente în urmă cu aproximativ 10 ani. Ne sunt semnalate cazuri în care polițiștii operativi sunt vânați de unii șefi care îi urmăresc în teren, îi testează cu aparatul alcooltest după bunul lor plac, fără a respecta prevederile legale referitoare la modul în care se efectuează controlul.

La fel cum se proceda în urmă cu un deceniu, întâlnim și astăzi manageri care consideră normal ca după o petrecere la care participă în timpul lor liber să vină cu autoturismul personal, eventual și cu soțiile, și să verifice modul în care subalternii își desfășoară atribuțiile de serviciu.

Avem multe exemple, din păcate, chiar și la nivel înalt, chiar de curând la o ședință de bilanț a unei instituții din cadrul M.A.I., un procuror care avea calitatea de invitat, chiar în timpul activității, a solicitat prezența unui polițist care să îl testeze cu alcooltestul pe cel care prezenta materialul de analiză a activității.

Un alt exemplu recent ne-a fost semnalat la Poliția de Frontieră unde un șef merge în control cu autoturismul personal, fără o dispoziție în acest sens, cu farurile stinse, dornic să surprindă subordonații în situații față de care să poată declanșa cercetarea acestora. Sperăm să nu surprindă pe nimeni atunci când acest șef va fi confundat cu un infractor sau, chiar mai grav, polițiștii care își fac datoria să deschidă foc asupra mașinii suspecte.

Concluzia este că așa cum polițiștii trebuie să își facă datoria și să respecte toate prevederile legale, la fel trebuie să procedeze și cei care îi conduc, respectul trebuie să fie reciproc, iar fiecare trebuie să își facă treaba cu profesionalism, indiferent de funcția pe care o ocupă.

 BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top