2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Vremuri grele pentru politisti

Vremuri grele pentru politisti

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12034 /  17.02.2017

 

 C O M U N I C A T

„Vremuri grele pentru polițisti„

 

          O delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a participat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în data de 17.02.2017, ora 13.00, la o discuție cu ministrul de interne doamna Carmen Daniela Dan.

          Problemele polițiștilor ce au fost aduse în atenția ministrului de interne vor avea efect pe termen scurt, mediu și lung, prioritare fiind:

  1. Semnarea Acordului colectiv de muncă; unde s-a convenit ca până la data de 01.03.2017, acesta să fie semnat.
  2. Respectarea Hotarârii 1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

          Ministrul de interne a promis că, în săptămâna 20-24.02.2017, va organiza o întâlnire între reprezentanții organizațiilor sindicale din Ministerul Afacerilor Interne împreună cu ministrul muncii și ministrul finantelor publice, având ca subiect punerea în aplicare, începând cu luna Februarie, a Hotarârii nr. 1/2017.

          De asemenea s-a dezbătut problema permanenței la domiciliu în vederea schimbării ordinului referitor la programul de lucru al polițiștilor, asigurandu-ne că acest lucru va fi rezolvat.

          Cu această ocazie ministrul de interne a confirmat că, începând cu data de 01.07.2017, polițiștii vor beneficia de tichetele de vacanță.

          Statutul polițistului va fi pus din nou în dezbatere, astfel constituindu-se un grup de lucru la nivelul Ministerul Afacerilor Interne (acesta a fost dezbatut ani la rând, dar fără niciun rezultat).

          Delegația S.N.A.P. a tras un semnal de alarmă privind lipsa medicilor din sistemul medical al ministerului, din cauza plecării acestora în sistemul privat, unde salariile și condițiile de muncă sunt mult mai avantajoase.

         Bugetul M.A.I. aprobat pentru anul 2017, este un buget mai mic, decât în ultimii 5 ani, fapt care ne îngrijorează că nu există bani pentru capitolul investiții,

pentru angajări din sursă externă pentru reducerea deficitului de personal, dar cu toate acestea ne-a asigurat că promoția din anul 2017, va fi încadrată …

          Nu în ultimul rând delegația S.N.A.P. a adus la cunoștința ministrului de interne că în acest minister trebuie foarte mult lucrat la capitolul ”mentalitate”, din cauza unor șefi care nu au ce cauta în funcțiile pe care le ocupă, acest fapt ducând în final la deprofesionalizarea Poliției.

          După discuțiilor care vor avea loc săptămâna viitoare, vom reveni cu informații.

UNITI VOM FI PUTERNICI!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top