2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Vesti bune de la M.A.I.

Vesti bune de la M.A.I.

Nesecret
04.08.2020

C O M U N I C A T

– Vești bune de la M.A.I. –

Ca urmare a întâlnirii dintre reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție și conducerea Ministerului Afacerilor Interne suntem în măsură să vă informăm cu privire la următoarele aspecte:

În perioada imediat următoare structuri ale M.A.I. precum Poliția Română, Poliția de Frontieră și Jandarmeria vor intra într-un proces de reformare, ocazie cu care se vor pune în practică și o parte dintre propunerile cuprinse în proiectul de reformă pe care organizația noastră l-a prezentat în urmă cu doi ani.

Pe lângă aspectele legate de organizare, salarizare, legislație, etc, trebuie făcută o reformă și în ceea ce privește mentalitatea, apucăturile vechi ale unor șefi să dispară iar abuzurile de orice fel să înceteze.

O altă veste bună constă în faptul că în luna octombrie polițiștii vor primi salariile majorate, prin punerea în aplicare a deciziei ÎCCJ nr.51/2020 și retroactiv din luna ianuarie 2020, iar pentru perioada 2017-2019 acest drept va fi plătit în mod eșalonat conform legii.

La final dorim să facem precizarea că Dialogul Social constituie principalul instrument de negociere dintre angajator și organizațiile sindicale, acesta trebuie să se desfășoare în condiții civilizate și cu respect reciproc, în caz contrar riscăm să distrugem cea mai ușoară cale de a obține lucruri bune pentru membrii noștri.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top