2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Unele sindicate isi mentin membrii cu forta

Unele sindicate isi mentin membrii cu forta

Antet-SNAPNesecret
Nr. 8065/10.11.2014

COMUNICAT
“Unele sindicate îsi menţin membrii cu forţa”

Suntem nevoiţi să informăm poliţiştii că apartenenţa la o organizaţie sindicală este un drept constituţional prevăzut de art. 40 alin. 1 din Constituţia României. De asemenea, conform art. 3 alin. 3 din Legea Dialogului Social 62/2011, nicio persoană nu poate fi constrânsă să facă sau să nu facă parte, să se retragă sau să nu se retragă dintr-o organizaţie sindicală.

Ţinem să facem aceste precizări deoarece, din cauza retragerilor masive a membrilor din organizaţiile sindicale cu „vechime” în M.A.I., liderii sindicali recurg la diferite forme de constrângere împotriva membrilor pentru a rămâne în sindicat, şi implicit pentru a continua să cotizeze şi să alimenteze „piramida financiară”.

Este vorba despre nenumăratele „oferte” propuse de aceste organizaţii, dar care ascund clauze abuzive, ilegale prin care membri de sindicat pot fi şantajaţi şi ameninţaţi în situaţia în care vor dori să se retragă. De cele mai multe ori, este vorba despre contractele pentru servicii de telefonie mobilă şi de „acordurile” pe care poliţiştii trebuie să le completeze şi prin care se obligă să nu renunţe la calitatea de membru, în caz contrar aceştia fiind obligaţi să plătească „taxe ele reziliere”.Aceste tertipuri mizerabile sunt de natură a duce munca sindicală în derizoriu transformând-o în „afacere”.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a demonstrat şi de această dată că se poate şi „altfel”. Prin acordul pus la dispoziţie membrilor noştri de sindicat, pentru servicii de telefonie, aceştia nu au nicio clauză de obligativitate de a nu se retrage din sindicat sau alte caluze de reziliere în cazul în care nu mai sunt membri de sindicat. Astfel orice membru al organizaţiei noastre, dacă este nemulţumit de munca sindicală pe care o desfăşurăm se poate retrage şi să beneficieze în continuare de oferta serviciilor de telefonie, păstrându-şi inclusiv numărul de telefon.

în final dorim să precizăm că reţinerile pe statul de plată efectuate de serviciile financiare sunt condiţionate de acordul dumneavoastră expres. în cazul în care nu mai doriţi să vi se reţină contravaloraea cotizaţiei sau a diferitelor servicii pe statul de plată, printr-o simplă cerere se pot sista astfel de reţineri.

Trebuie să fim conştienţi că organizaţiile sindicale şi profesionale ale poliţiştilor recurg la practici de şantaj şi ameninţare pentru a-şi rotunji conturile nu vor duce niciodată o adevărată muncă sindicală.

Alăturat, pentru comparaţie, vă punem la dispoziţie „acordul” prin care S.N.P.P.C. constrânge membri de sindicat să plătească taxe de reziliere în cazul în care beneficiază de ofertele lor şi doresc să se retragă din sindicat, dar şi acordul S.N.A.P. care nu conţine nicio clauză de acest gen.

Biroul Executiv Central

8065 Unele sindicate isi mentin membrii cu forta_Page_2 8065 Unele sindicate isi mentin membrii cu forta_Page_3 8065 Unele sindicate isi mentin membrii cu forta_Page_4 8065 Unele sindicate isi mentin membrii cu forta_Page_5 8065 Unele sindicate isi mentin membrii cu forta_Page_6

 

 

Scroll To Top