2020/02/23
Ultima ora:
Acasa | Articole | Un punct din reforma SNAP

Un punct din reforma SNAP

28.08.2019

 C O M U N I C A T

Un punct din reforma SNAP

              În data de 27 august 2019, la sediul MAI a avut loc o întâlnire cu vicepremierul Mihai Fifor, ministru al Afacerilor Interne, ocazie cu care reforma propusă de SNAP începe să prindă contur. Astfel, în primă fază, se va merge pe elaborarea unei ordonanțe de urgență care se va concretiza prin faptul că, șeful nu va mai fi șef pe viață ci rămâne pe funcție un timp limitat printr-un mandat, „contract de management”. La expirarea mandatului, șeful poate avansa pe o altă funcție ori poate reveni de unde a plecat.

Tot în același proiect, va fi reglementată și asistența juridică a polițistului.

În urma discuției cu domnul ministru, am convenit ca polițistul de proximitate să preia atributele principale ale sectoristului, să nu mai fie moașa poliției cu diverse sarcini.

Nici Secțiile de Poliție Rurală nu vor rămâne la forma actuală ci vor beneficia de schimbări majore.

Din discuțiile purtate a reieșit clar că sunt persoane care nu doresc această reformă, încercând tot felul de tertipuri și motive să înghețe lucrurile, dar domnul ministru Mihai Fifor s-a arătat hotărât în rezolvarea acestor trei mari probleme astfel încât poliția să funcționeze după standarde pe care situația le impune.

Susținem în același timp, că Poliția deține o birocrație excesivă, fapt care ține în birouri, pe scaune calde și grămezi de bani, foarte mulți oameni care, la rându-le, inventând tot felul de indicatori, cer celor din teritoriu raportări absurde care nu au nicio legătură cu performanța muncii de polițist.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top