2021/01/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | Ultraj ascuns sub pres, politisti umiliti

Ultraj ascuns sub pres, politisti umiliti

Antet-SNAP

Nesecret
Nr. 7330 /18.06.2014

C O M U N I C A T
ULTRAJ ASCUNS SUB PREŞ, POLIŢIŞTI UMILIŢI

Ne mai întrebăm de ce Poliţia Română nu-şi regăseşte locul şi respectul în societatea în care trăim.
Simplu, pentru că unii şefi ţin mai mult la poziţiile lor de conducere şi nu le pasă de agenţii de poliţie care îşi riscă vieţile în stradă.
Condamnăm public modul de gestionare de către reprezentanţii Poliţiei Roman din IPJ Neamţ a evenimentului produs în ziua de 08.04.2014 când trei agenţi de siguranţă au răspuns solicitării unei patrule a poliţiei locale pentru a-i acorda sprijin în gestionarea unui scandal provocat de doi bărbaţi, în faţa unui bar.

După ce au fost conduşi la sediul Poliţiei Locale Roman cei doi scandalagii i-au înjurat şi lovit pe poliţişti, ameninţându-i cu moartea.
Unul dintre colegii noştri a filmat cu telefonul personal momentele în care poliţiştii au fost ultragiaţi şi a cerut ofiţerului aflat la comanda unităţii să demareze procedura de întocmire a actelor premergătoare privind săvârşirea infracţiunii de ultraj şi chiar reţinerea celor doi, conform legii.

Refuzul a fost total şi s-a întocmit dosar penal doar pentru comiterea infracţiunii de ultraj împotriva poliţiştilor locali, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agenţii de siguranţă având calitatea de martori, schimbată ulterior de procurorul de caz în cea de parte vătămată.
Procedurile legale au fost vizibil încălcate probabil din dorinţa de a muşamaliza evenimentul în sensul de a scăpa de mustrările şefilor superiori pentru care ultragierea subalternilor este un indicator negativ de evaluare.
Recent am fost informaţi că un ofiţer din IPJ Neamţ căruia i-a fost vandalizată proprietatea pentru că a îndrăznit să sesizeze, uzând de obligaţia de serviciu de a înştiinţa, chiar şi în timpul liber dar în calitate de poliţist, săvârşirea unei infracţiuni, a fost trimis la plimbare când a solicitat efectuarea de cercetări privind infracţiunea de ultraj.

E sistemul lor, al celor care stau bine pe locurile  călduţe feriţi de riscuri şi pericole.
Solicităm efectuarea de verificări de către cei îndreptăţiţi şi tragerea la răspundere a vinovaţilor.

Politisti ultragiati, sefi cu ” orbul gainii ” !

LINK 1 : https://www.youtube.com/watch?v=pKieIu-LEok

LINK 2: http://www.antena3.ro/romania/circ-in-sectia-de-politie-agentii-injurati-si-amenintati-de-doi-barbati-bauti-bine-257188.html

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top