2019/02/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Trebuie schimbat!

Trebuie schimbat!

Nesecret

Nr. 13628 / 04.06.2018

Către:         MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

În atenţia:  Doamnei Carmen-Daniela DAN, ministru

          Stimată doamnă ministru,

Sindicatul Național al Agenților de Poliție vă supune atenției următoarea problemă:

De ani buni, sindicatele, împreună cu angajatorul, se străduiesc să schimbe Statutul polițistului, acesta fiind unul vechi, rupt de realitățile cu care se confruntă polițiștii din teren, dar, de fiecare dată, eșuăm fie din cauza politicului, fie din cauza impactului financiar sau, de ce să nu vă spunem deschis, a specialiștilor din Ministerul de Interne pe care îl conduceți care ne-au spus că nu se poate schimba în bine statutul pentru polițiști și cetățeni, deoarece am ”deranja” alte legi sau categorii profesionale care s-ar simți lezate.

Organizația noastră crede, doamna ministru, că nu este imposibilă schimbarea Statutului polițistului, iar acesta să fie raportat la realitățile și cerințele societății, numai că ar trebui să vă implicați și dumneavoastră personal, asigurandu-vă de voința politicului și a Guvernului din care faceți parte.

În noul Statut ar trebui să se regăsească Ghidul de carieră al polițistului, condițiile în care acesta poate ajunge șef și pe ce perioadă, după care poate reveni la locul de unde a plecat fără să îi fie rușine sau să susțină un examen pentru altă funcție. Va trebui reglementată chiria polițistului, aceasta să fie în funcție de prețul pieței și nu în funcție de salariu, așa cum se alocă în momentul de față, iar sporurile trebuie să fie aceleași pentru toți polițiștii și nu în funcție de salariu. Pe durata cercetării polițistului, trebuie să îi fie acordată prezumția de nevinovăție până când va fi pronunțată o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Sperăm, doamna ministru, să vă hotărâți cât mai urgent și împreună să reușim schimbarea Statutului polițistului pentru a oferi cetățenilor servicii polițienești de calitate, deoarece aceștia sunt cei care ne asigură salariile, chiar și al dumneavoastră sau al politicienilor.

Cu deosebită stimă,   

Iulian SURUGIU

Scroll To Top