2021/03/09
Ultima ora:
Acasa | Articole | Tehnica inalbirii in Politia Romana: atentionarea

Tehnica inalbirii in Politia Romana: atentionarea

Antet-SNAPNesecret
Nr. 10322 / 08.12.2015

C O M U N I C A T
Tehnica înălbirii în Poliția Română: atenționarea

În sistemul polițienesc asistăm pe zi ce trece la cât mai dese ipocrizii ridicate la rang de virtute. Într-un sistem în care greșelile agenților de poliție se măsoară cu ”ocaua mică” și ale ofițerilor cu ”ocaua mare” e simplu să îți dai seama că acest fapt nu va duce la nimic bun. Nu poți să pretinzi că aperi dreptatea în societate atâta vreme cât ești vădit părtinitor cu colegii tăi de breaslă.

Cele de mai de sus sunt doar o esență a ceea ce vom expune în continuare. În data de 29.09.2015 organizația noastră a sesizat Corpul de Control al ministrului cu privire la o serie de încălcări în cadrul structurilor ale Poliției de Tranporturi Iași, iar în data de 25.11.2015 ni se comunică faptul că s-au găsit 9 nereguli. Până aici totul obiectiv, dar când ajungem la măsurile care s-au dispus cu privire la cele 9 nereguli … surpriză! Măsura dispusă a fost cea a ”atenționării” unui ofițer”! Deci, voilà! Pe lângă faptul că neregulile găsite de Corpul de Control al ministrului sunt mai multe decât păcatele capitale acestea s-au măsurat cu ocaua mai mică decât progresele Poliției Române. De aceea sistemul polițienesc este ținut pe loc, pentru că măsurile luate pentru îndreptarea unei situații sunt luate la mișto, așa ca să mimeze puțin importanța Corpului de Control.

Ceea ce se întâmplat după constatarea neregulilor nu a fost decât o ipocrizie, o mare ipocrizie. Afirmăm aceasta deoarece în jud. Vâlcea un șef de post a fost sancționat pentru că pe dulapurile metalice din postul de poliție s-a găsit … atenție! praf! Da, pentru praf a fost sancționat un șef de post, doar că praful de pe mințile unora este indiscutabil mai periculos decât praful de pe dulapurile metalice moștenite de pe vremea comunismului. Comunism care în mintea unora nu a apus, ba dimpotrivă s-a transfigurat în ”aceeași Mărie cu altă pălărie”!

Trist ce se întâmplă în actualul sistem polițienesc! Și mai trist este că pentru asemenea ”clovnării” de controale se cheltuiesc bani publici însemnați! Și pentru ce? Ca să ne spună Corpul de Control al ministrului că șefii cercetați sunt de fapt ”Albă ca zăpada” și au încălcat DOAR 9 prevederi legale! Pentru atâtea încălcări un agent de poliție era ”biciut” în ședințele operative și nici măcar nu avea drept la replică.

RUȘINE Corpului de Control al ministrului pentru asemenea ”măsuri luate la mișto” la constatarea unor nereguli care sunt la limita infracțiunilor de abuz în serviciu! Pentru a vă convinge de gravitatea neregulilor constatate de către ”turistul” Corp de control al ministrului vă anexăm la prezentul comunicat rezultatul ”muncii asiduue”.

Așteptăm în continuare reacția legală pentru ca materialul de control să fie înaintat unității de pachet competente, în caz contrar vom sesiza prin propriile mijloace aceste abuzuri, cât și pe cei care le-au constatat fară a finaliza munca.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
“Uniți vom fi puternici!”

Tehnica înălbirii în Poliția Română atenționarea - pg 1 Tehnica înălbirii în Poliția Română atenționarea - pg 2

 

Scroll To Top