2020/10/27
Ultima ora:
Acasa | Articole | Tara arde si PNL sporeste puterea Politiei Locale

Tara arde si PNL sporeste puterea Politiei Locale

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12386 / 06.06.2017

C O M U N I C A T

Tara arde si PNL sporeste puterea Politiei Locale

          Nu mai demult de 3 mai, Sindicatul National al Agentilor de Politie a fost invitat la o dezbatere initiată de grupul de lucru al Partidului National Liberal, pe tema salarizarii personalului platit din fondurile publice.

          In timpul dezbaterilor, liderul de grup al Partidului National Liberal a insistat ca intalnirile de lucru cu sindicate sa fie cat mai frecvente. Mai mult, s-a stabilit ca sindicatele sa participe la dezbaterile din comisiile parlamentare ce vizeaza initiative legislative viitoare.

          Dupa ce si-au demonstrat neputinta in sustinerea amendamentelor propuse de S.N.A.P.  la legea salarizarii, „peste noapte„ 14 parlamentari PNL au scos de la dospit un proiect de lege care sa modifice OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, adaugand si Politia Locala la toate capitolele in care Politia Rutiera are atributii.

          Nu a avut loc nicio consultare a Politiei sau a organizatiilor sindicale, niciun studiu de impact, doar “bomba” care a demonstrat ca nici macar nu cunosc  parcursul pregatirii pe care il are un agent de politie de la Rutiera.

          Nu stim ce interese se ascund în spatele acestui proiect legislativ aflat pe masa Senatului, inventat de parlamentarii PNL, dar cerem Camerei Deputatilor sa respinga „aberatia„ care pune semnul egal intre Politistul Roman de la Serviciul Rutier si angajatii primariilor deghizati in politisti, a caror conditie la angajare nu a fost pregatirea profesionala specifica, ci doar majoratul.

S.N.A.P. a fost si ramane singurul sindicat care a declansat campania de trimitere a Politiei Locale acolo unde-i este locul, conform atributiilor pe care le-a avut de la infiintare, si anume, la PAZA!

 Biroul Executiv Central

Scroll To Top