2021/08/02
Ultima ora:
Acasa | Articole | Spre transparenta

Spre transparenta

Antet-SNAPNesecret
Nr. 696 /17.02.2016

COMUNICAT

Am ajuns sa trăim si sa ne simţim ca in anii 1980-1989, intr-o societate in care a inceput sa ne fie frica sa ne exprimam liber, sa nu deranjam prin opinia noastra pe domnii care au ceva pile relaţii pe la tot felul de „butoane”. Mai trist este faptul ca au devenit oamenii care pur si simplu nu mai doresc sa isi asume responsabilitatea „lucrului bine făcut”.

Cu privire la situaţia reala a organizării concursului in vederea treceri agenţilor de politie in rândul ofiţerilor, inclusiv incadrarea din sursa externa pentru ocuparea unor funcţii de agenţii, demersurile făcute de organizaţia noastra au vizat eliminarea tuturor suspiciunilor cu referire la corectitudinea ocupării acestor funcţii.

In luna decembrie a anului 2015 angajatorul si-ar fi dorit sa organizeze in graba concursul de trecere din corpul agenţilor de politie in corpul ofiţerilor, insa la solicitarea expresa a organizaţiei noastre am reuşit sa amanam data concursului pentru data de 19.03.2016, asa fel incat sa dispara „nepotismele,,.

Odata cu amanarea datei concursului am reuşit sa simplificam prin eliminarea de la dosarul de Înscriere a fisei medicale si a cazierului judiciar, deoarece angajatorul deţine toate aceste documente la dosarul de cadre, iar subiectele sa fie la nivel naţional, transmise online la data concursului pentru a asigura transparenta si corectitudinea probelor susţinute. Ne-am fi dorit sa obţinem mai multe, cel puţin am reuşit sa stopam organizarea acestui concurs pe repede -inainte si agenţii de rând fara „unchi si matusi,, sa -si valorifice in mod real sansele la un concurs corect si echitabil.

Deşi am solicitat de mai mulţi ani, suplimentarea la capacitate maxima a şcolilor de agenţi de politie, semnalând lipsa personalului in special la posturile de politie, politie de frontiera si birourile de ordine publica, s-a ajuns la situaţia sa angajam pe aceste posturi poliţişti din sursa externa.

Prin intrarea in vigoare a legii pensiilor militare repectiv Legea 223/2015 – un număr foarte mare de agenţii de politie vor solicita trecerea in rezerva, motiv pentru care mai multe posturi vor ramane vacante si acestea se pot ocupa de către cadrele disponibilizate in anul 2011, persoane care au pregătirea necesara pentru ocuparea acestor posturi si mai mult de atat ar insemna o reparaţie morala fata de aceştia, disponibilizări prin ordin al ministrului de la acea vreme – prin rechemare.

Solicitam ca toti poliţiştii incadrati din sursa externa sa ramana minim 3-5 ani pe funcţiile unde vor fi declaraţi admişi, pentru a nu da posibilitatea mutărilor intr-un termen foarte scurt prin birouri, la „locuri călduţe,,. Ordonanţa ce va fi emisa in sensul acesta, sa fie valabila doar pentru anul 2016 deoarece situaţia crizei de personal poate fi rezolvata in decursul acestui an.

Fata de acesta situaţie asa cum a fost comunicata mai sus, organizaţia noastra se afla intr-o continua lupta cu angajatorul, sesizând de fiecare data toate neregulile existente in sistem, motiv pentru care incercam pe calea dialogului cu M.A.I. , I.G.P.R, I.G.P.F. etc. sa rezolvam cat mai multe probleme asumandu-ne si reuşitele cat si nereuşitele.

Anexam minuta I.G.P.R. din 05.02.2016.
BIROUL EXECUTIV CENTRAL „Uniţi suntem puternici!”

 

Spre transparenta_Page_3 Spre transparenta_Page_4 Spre transparenta_Page_5

Scroll To Top