2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Spre informarea membrilor de sindicat

Spre informarea membrilor de sindicat

antetNesecret
Nr. 373 /16.09.2014

Către: MINISTERUL AFACERILOR INTERNE In atenţia: Viceprim-ministrului pentru securitate naţională şi Ministrul A facerilor Interne, dl GABRIEL OPREA

Urmare adresei nr. 13199 semnată de Subsecretarul de Stat, chestor de poliţie Oprea Florea, prin care ni se comunică faptul că încă nu a fost emis Ordinul ministrului afacerilor interne pentru modificarea componenţei Comisiei paritare, venim cu următoarele precizări:

Va solicitam de urgenta sa constituiti prin ordin Comisia Paritara deoarece cms. sef Pantilie Ion, cel care deţinea preşedinţia Comisiei Paritare, s-a pensionat. De doua luni Comisia nu poate sa-si desfasoare activitatea. Comisia Paritara fiind un instrument care vegheaza asupra drepturilor profesionale si sociale ale politistilor, iar acolo unde acestea sunt incalcate sa sesizeze conducerea ministerului.

De asemenea, vă solicităm, ca în regim de urgenţă să convocaţi Comisia de dialog social constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în vederea modificării Ordinului M.A.I. 51/2014.

Domnule vicepremier, în contextul economico-social prezent dar şi pe fondul creşterii semnificative a criminalităţii, vă adresăm solicitarea de a propune în cadrul Consilului Suprem de Apărare a Ţării redimensionarea organigramei Inspectoratului General al Poliţiei Române cu încă 5000 de funcţii bugetate în plus. Această solicitare îşi găseşte fundamentul în volumul foarte mare de ore suplimentare efectuate de poliţişti pentru a face faţă nevoilor situaţiei operative.

 

Spre informarea membrilor de sindicat

Scroll To Top