2021/01/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | SOLICITAM SCHIMBAREA RADICALA A STATUTULUI

SOLICITAM SCHIMBAREA RADICALA A STATUTULUI

antetNesecret
Nr. 605 / 09.09.2015

C O M U N I C A T

Astăzi 09.09.2015, ora 09.00, a avut loc la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sedință de lucru privind o nouă rundă de discuții pe tema proiectului de lege privind Statutul Polițistului. Ședința a fost condusă de subsecretarul de stat, chestorul general de poliție Oprea Florea și au participat reprezentanții ministerului și ai organizațiilor sindicale reprezentative.

Delegația Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza”, a fost formată din Iulian Surugiu președinte, Cerghizan Gheorghe, Nițilescu Nicolae si Bărbulescu Marius-Gheorghe – vicepreședinți, Măceșanu Elvis-Daniel, Mandache Constantin și Andreica Dorel-Cosmin – membrii.

În cadrul ședinței s-a susținut că la momentul actual, așa cum au precizat și reprezentanții M.A.I., nu există o deschidere totală pentru schimbarea din temelii a Statutului Polițistului, iar în aceste condiții se impune ca inspectorii șefi să-și asume răspunderea pentru a propune un nou proiect privind viitorul instituțional.

Totodată, președintele Iulian Surugiu a solicitat, în mod expres, ca până la creionarea unui nou proiect al Statutului , pentru a câștiga încrederea polițiștilor, să fie modificate prevederile referitoare la acordarea chiriei, aceasta urmand să se facă în suma egală, atât pentru ofițerii de poliție cât și pentru agenții de poliție.

De asemenea, a mai cerut ca toate funcțiile vacante de ofițeri de poliție să fie ocupate prin concurs organizat exclusiv din sursă internă, fiind total împotriva ocupării funcțiilor existente în Poliția Română (agenți sau ofițeri) din sursă externă.

Aceste două propuneri sunt menite, pe de o parte, să detensioneze starea de spirit din rândul polițiștilor, iar pe de altă parte să demonstreze că există deschidere totală din partea domnului ministru, vicepremier pentru siguranță națională, Gabriel Oprea, pentru reformarea din temelii a sistemului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top