2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Soldele de excelenta

Soldele de excelenta

Nesecret
22.01.2021

C O M U N I C A T

În această perioadă s-a finalizat procesul de acordare a salariilor de excelență, ocazie cu care asistăm la aceleași comentarii și suspiciuni, chiar dacă pentru fiecare caz în parte, trebuie întocmită o notă de fundamentare bine motivată.

Este un fapt cunoscut că numărul soldelor este insuficient, raportat la numărul de angajați, exemplificăm aceste proporții cu un caz concret, de la un inspectorat județean de poliție, cu aprox. 1200 de polițiști, pentru care au fost repartizate 18 salarii de excelență. Ne întrebăm dacă cei care sunt veșnic nemulțumiți (inclusiv lideri sindicali) ar reuși să le împartă astfel încât să mulțumească pe toată lumea.

  Departe de noi gândul de a lua apărarea cuiva, sau de a nu recunoaște că de multe ori am avut cazuri în care aceste solde au fost acordate pe criterii neortodoxe, altele fiind motivele selecției de personal.

De menționat este și faptul că anumiți șefi, se pare că sunt abonați la salariile de excelență, ei regăsindu-se pe toate listele din anii precedenți, în cazul lor procentul fiind de 50% în timp ce pentru agenți este de 25% și foarte rar 30%, iar faptul că sporurile și alte drepturi financiare nu sunt incluse în salariu, asta este o altă discuție.

La aceste probleme Sindicatul Național al Agenților de Poliție a venit cu soluții concrete, variante alternative cum ar fi acordarea soldelor pe o perioadă de trei luni, modificarea procentelor acordate pentru ofițeri și agenți și eliminarea discriminărilor existente între categoriile de personal.

În altă ordine de idei, tragem un semnal de alarmă cu privire la repararea inechităților salariale, modul de calcul și indicii la care sunt raportate drepturile financiare ale polițiștilor trebuie rezolvate imediat !

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top