2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | SNAP face Apel la Unitate Sindicala

SNAP face Apel la Unitate Sindicala

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12967 / 24.11.2017

COMUNICAT

SNAP face apel la UNITATE SINDICALĂ

 România traversează vremuri confuze, întreaga societate este  lovită de măsuri care ne sărăcesc și pare că Românul și-a pierdut busola existenței. După niște alegeri care ne-au oferit o perspectivă a unui trai decent și fără frământări sociale, la un an lansarea unui program de guvernare bun, tabloul României arată sinistru. 

Nici angajații  M.A.I. n-au fost mai favorizați de vremurile actuale, astfel încât polițistul așteaptă mai mult ca niciodată ca sindicatele să lupte pentru drepturile lor, guvernate de o gândire unitară în interesul său. 

Sindicatul Național al Agenților de Poliție lansează un Apel la Unitate către toate sindicatele reprezentative ale polițiștilor și o corelare a acțiunilor sindicale, astfel încât, la negocierile cu angajatorul, să nu arătăm ca un cor pe multe voci, deoarece membrii, indiferent de sindicatul care-i reprezintă, se confruntă cu aceleași probleme.

Ca o speculație a vulnerabilității polițistului în fața angajatorului  din această perioadă, asistăm la “nașterea” unor sindicate de buzunar care încearcă să inducă ideea de “luptă sindicală”.  Strategia acestor grupări se bazează pe încercări lamentabile de destructurare a sindicatelor reprezentative, pe dezinformarea membrilor și într-un “joc” jenant în fața angajatorului care îi defavorizează pe polițiști.

Nicăieri în lume sindicatele nu se nasc precum “ciupercile după ploaie”, ori în România de astăzi, în MAI asistăm la o explozie de sindicate care nu face decât să-l bucure pe angajator. Ori, “explozia” este gestionată chiar de către angajator pe principiul “Divide et impera”!?

 Din perspectiva polițiștilor, un număr de două-trei sindicate care să le apere interesele, înseamnă echilibru, stabilitate și reprezentativitate.  Lipsa unității sindicale din cauza orgoliilor absurde a unora, slăbește puterea de negociere în fața angajatorului dar mai ales, îl bulversează pe polițistul care așteaptă să vadă un front comun, în vremuri de restriște.

 În ultimii șapte ani, alături de membrii noștri, SNAP a făcut pași importanți prin lupta sindicală, sub toate formele ei. În urmă cu șapte ani, agentul de poliție n-avea voie și nu îndrăznea să ridice privirea din pământ în fața șefilor, în vreme ce astăzi își exprimă dezinvolt opiniile în fața lor.

Dacă în trecut agentul de poliție “servea masa” în condiții nedemne, mâncând un sandwitch pe capota mașinii, astăzi se bucură de dreptul elementar de a servi masa în condiții umane, civilizate.

Astăzi, agentul de poliție nu mai are program “extins” cu două ore, pentru că era chemat la serviciu cu o oră mai devreme și pleca acasă la o oră după terminarea programului, doar pentru că trebuia să asculte poveștile șefilor. Astăzi, agenții de poliție primesc bani pentru sâmbete, duminici și sărbători legale, lucrate. Suntem pe cale să schimbăm Statutul Polițistului într-unul modern.

Toate aceste drepturi de care astăzi se bucură polițiștii, s-au obținut cu sacrificii pentru liderii adevărați, pentru familiile lor și cu eforturi deosebit de mari.

De aceea lansăm un apel public, către celelalte organizații sindicale: trebuie să găsim soluții viabile care să ducă la întărirea luptei sindicale și astfel să devenim o forță respectată de către angajator și legiuitor, deviza după care SNAP s-a călăuzit întotdeauna fiind: “JUNCTIS VIRIBUS – UNIȚI SUNTEM PUTERNICI”!

Suntem deschiși către dialog, respectăm celelalte organizații sindicale serioase și munca lor. Credem că a venit timpul ca polițiștii, în special agenții de poliție să înțeleagă că Sindicatul Național al Agenților de Poliție este al lor, a fost fondat pentru ei și pentru nimeni altcineva!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

,,Uniți vom fi puternici”

 

 

Scroll To Top