2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sistemul te loveste pana in ultimul moment

Sistemul te loveste pana in ultimul moment

Nesecret

11.08.2020

C O M U N I C A T

Sistemul te lovește pană în ultimul moment –

O problemă semnalată de către membrii Sindicatului Național al Agenților de Poliție în ultima perioadă este referitoare la ,,surprizele” de care se lovesc atunci când intenționează să se pensioneze.

În mod normal, un polițist operativ care se încadrează la condițiile cumulative prevăzute de legislația actuală, privind vârsta și vechimea în muncă, are posibilitatea să depună raportul de pensionare, acesta fiind momentul în care încep să apară problemele.

De la serviciile de resurse umane, polițistul află că, teoretic, îndeplinește condițiile de a beneficia de pensie, dar practic trebuie să mai aștepte deoarece din vechimea efectivă ,,se scad” anumite perioade cum ar fi cursurile, concediile fără plată și atunci când a fost  pus la dispoziție.

Chiar dacă a lucrat exclusiv în operativ, practic nu beneficiază de condiții speciale de muncă în toată perioada desfășurată în calitate de polițist.

Toate cursurile pe care le-a urmat în timp (avansare în grad, perfecționare, schimbare profil, limbi străine, etc) când polițistul știe ca a fost trei zile la un curs, dar pe hârtie apare cu două săptămâni, sau două săptămâni figurează o lună, adunate reprezintă astfel câteva luni bune, poate chiar un an în care nu i se aplică condițiile speciale.

Mai gravă este situația celor puși la dispoziție din diverse motive, sau prin reorganizare, cei cercetați, indiferent dacă la finalul cercetărilor sunt găsiți nevinovați, perioadele punerii lor la dispoziție îi afectează în mod negativ la pensie.

Acestea sunt doar câteva aspecte pe care le-am selectat din materialele primite la organizație și care urmează să facă obiectul unor demersuri către factorii decizionali.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top