2020/07/12
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sistemul politienesc nefunctional din ce in ce mai mult

Sistemul politienesc nefunctional din ce in ce mai mult

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11066/20.04.2016

COMUNICAT

In unele Centre de Retinere din mai multe Inspectorate Judetene de Politie, sunt retinute si persoane de sex feminin in camerele de retinere, numai ca problema cea mai grava este ca acolo nu exista personal feminin sau sunt insuficiente pentru a putea lucra in ture serviciu, iar din partea sefilor sunt cautate tot felul de improvizatii.

Din punctul nostru de vedere in aceste Centre de Retinere ar trebui sa existe cel putin trei lucratori de sex feminin cu pregatirea necesara pentru executarea servicului in in conditiile legale.

Sunt situatii in care din lipsa de personal se apeleaza la serviciile personalului feminin din alte structuri neoperative ale Inspectoratelor, fara a avea specificat in fisa postului de indeplinirea acestui serviciu, iar programarea in exercitarea atributiunilor de serviciu se face doar in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale.

Unii sefi motiveaza ca recurg la astfel de programari deoarece unele politiste in timpul saptamanii au multe lucrari complexe si nu le permite timpul pentru executarea serviciului in alta structura din care nu face parte.

Cu ceasta ocazie am solicitat inspectorului General al Politiei Romane sa rezolve aceasta problema in regim de urgenta cu suplimentarea de functii, pentru a se putea intra in legalitate la Centrele de Retinere.

Biroul Executiv Central

“Uniti vom fi puternici”

Sistemul politienesc nefunctional din ce in ce mai mult_Page_2

Scroll To Top