2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Sindicatul National al Agentilor de Politie

Sindicatul National al Agentilor de Politie

1. Sindicatul National al Agentilor de Politie - siglaSindicatul National al Agentilor de Politie a luat fiinţă ca o necesitate de a uni toţi agenţii de poliţie într-o organizaţie care să îi reprezinte şi prin intermediul căreia să îşi poată promova drepturile şi interesele profesionale, sociale, culturale sportive şi de orice alta natură, specifice acestei categorii de politisti.

Prin Sentinţa civilă nr. 8310/10.01.2008, S.N.A.P. a căpătat personalitate juridică dând cadru legal funcţionării organizaţiei pe baza principiilor cuprinse în statut.
După înfiinţare, principalul obiectiv a fost acela de a promova organizaţia în rândul agenţilor de poliţie la nivel naţional prin numirea unor delegaţi sindicali care să puna bazele constituirii de birouri teritoriale în cadrul unitatilor din I.G.P.R. si I.G.P.F.R. pentru conştientizarea acestora de necesitatea funcţionarii unei organizaţii sindicale reprezentative a agenţilor de poliţie care sa le promoveze în mod real interesele.

De la data înfiinţării şi până în prezent au fost constituite Birouri Teritoriale S.N.A.P. în unitaţile I.G.P.R. si I.G.P.F.R. si au fost iniţiate acţiuni în instanţă obţinând prin hotărâre judecătorească validarea organelor de conducere alese, precum si a delegatilor .
Ca urmare a activităţilor de promovare dar şi a dorinţei liber consimţite a unor membri din teritoriu B.Ex.C. a emis un număr considerabil de delegaţii sindicale punându-se astfel bazele constituirii unor noi birouri teritoriale.

Prin contactele directe cu liderii organizaţiilor din teritoriu, problemele ridicate de agenţii de poliţie au putut fi centralizate şi aduse la cunoştinţa factorilor de conducere din Politia Romana si Politia de Frontiera într-un cadru organizat, S.N.A.P. chemandu-i pe aceaştia la discuţii concrete şi constructive în soluţionarea problemelor.

De asemenea tot prin Hotărâre Judecătorească s-a obţinut reprezentativitatea F.S.D.P.R. „A.I.Cuza” la nivel de grup de unitati din cadrul M.A.I. reusindu-se astfel participarea la negocierile si comisiile organizate in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv in cadrul Comisiei Paritare unde, pentru prima data, un agent de politie are calitatea de membru.
Agenţii de poliţie devin din ce în ce mai receptivi şi manifestă interes pentru a adera la S.N.A.P. ceea ce ne determină să credem că nevoia de unitate sugerează o dorinţă tot mai mare de exprimare a aceastora pentru a le fi făcute cunoscute şi rezolvate problemele specifice cu care se confruntă în activitatea profesională.

În acest sens trebuie să încercăm să ne unim forţele şi să formăm o echipa mai mare şi mai puternică pentru promovarea obiectivelor S.N.A.P. în toate unităţile teritoriale ale I.G.P.R. şi I.G.P.F.R., în vederea înfiinţării unui birou teritorial în fiecare structura a acestor inspectorate.

 

Biroul Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie
Nume si prenume Functie Contact (Telefon)
MANDANCHE CONSTANTIN PRIM-VICEPRESEDINTE / PRESEDINTE IMPUTERNICIT 0720.444.415
ALEXANDRU STFEAN SECRETAR GENERAL 0722.222.113
DRAGU MARIAN TREZORIER GENERAL 0720.444.600
DIUGU ADRIAN-IOAN VICEPRESEDINTE 0720.500.655
AVASILCAI DANIEL-CONSTANTIN VICEPRESEDINTE 0720.550.900
MATEI MARIN VICEPRESEDINTE 0722.615.321
CANARAU IOAN VICEPRESEDINTE 0764.709.806
BURLACU MARIAN-SORIN VICEPRESEDINTE 0765.638.355
IULESCU REMUS-MIHAIL MEMBRU 0720.444.402
IANCU MARIN MEMBRU 0762.395.630
BODE ADRIAN-MARINEL MEMBRU 0786.313.441
BUTNARU GABRIEL MEMBRU 0760.319.008

www.snapromania.ro

Scroll To Top