2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Si unii psihologi ar trebui testati

Si unii psihologi ar trebui testati

Antet-SNAPNesecret
Nr. 10827 /17.03.2016

COMUNICAT

Pe adresa Sindicatului Național al Agenților de Poliție, am primit o serie de sesizări din partea membrilor, cu privire la testarea psihologică a celor care doresc sa sustină examenul pentru trecerea în corpul ofițerilor.

Aceștia si-au exprimat nemulțumirea față de modul în care a fost organizată testarea în anumite județe, fapt evidențiat si de diferențele mari înregistrate la final privind procentul de promovabilitate a candidaților.

Dacă în unele județe nu au fost probleme și cei testați au fost declarați apți psihologic în proporție de 100%, au existat și cazuri în care au promovat doar 40-50%.

Nemulțumirea și suspiciunile oamenilor sunt legate de modul în care specialiștii psihologi care s-au ocupat de această testare, au gestionat subiectele, timpul alocat răspunsurilor și corectarea rezultatelor.

Un caz concret il constituie testarea psihologică din data de 03.03.2016 organizată la sediul facultății Biotera din Municipiul Buzău unde candidaților nu le-au fost comunicati timpii alocați pentru raspunsuri, iar psihologul desemnat a avut o atitudine partinitoare chiar ostila fata de candidati, declarand ca anterior, polițiștii din județul Buzău îi reținuseră permisul de conducere. Din nefericire acesta nu este un caz izolat, situatii similare am intalnit si in alte judete.

O alta problema pentru cei care doresc să conteste rezultatele testării în termenul legal, este aceea ca nu mai pot participa la examenul pentru trecerea în corpul ofițerilor.

In ziua de 16 martie a.c. o delegatie sindicala condusa de presedintele Iulian Surugiu s-a deplasat in mai multe judete din tara (Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau), ocazie cu care a discutat inclusiv cu agenti de politie, care au fost testati psihologic, acestia fiind total nemultumiti si dezamagiti de modul in care a avut loc acesta proba.

La final ne intrebam retoric daca toti psihologii sunt apti psihologic?! pe ei cine oare ii testeaza?!

Biroul Executiv Central

Scroll To Top