2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Serviciile medicale din MAI
Serviciile medicale din MAI

Serviciile medicale din MAI

19.02.2019

C O M U N I C A T

Serviciile medicale din MAI

Anul 2019 a debutat cu un nou capitol în care angajatorul a reușit să ne mai păcălească încă o data cu o majorare salarială parțială, polițiștii acceptând să primească doar o parte din drepturile care li se cuvin, împreună cu promisiuni din partea guvernanților, dar problemele din sistem sunt departe de a fi rezolvate.

În perioada 11-15 februarie 2019, reprezentanți ai Biroului Executiv Central din cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție au participat la o întâlnire cu factorii de conducere ai Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Cu această ocazie au fost dezbătute principalele probleme referitoare la serviciile medicale de care beneficiază polițiștii, deficitul de personal de specialitate, lipsa spațiilor și nu în ultimul rând starea de sănătate a celor care activează sau a pensionarilor din acest minister.

Ca exemplu, putem menționa situația existentă la Centrul Medical din județul Vaslui care își desfășoară activitatea într-o clădire unde au sediul mai multe firme, fiind de fapt un Centru de Afaceri. Nu este greu să ne imaginăm postura în care sunt puși colegii noștri, care au nevoie de medic, cu diverse afecțiuni de sănătate și care trebuie să se ”expună” în fața angajaților de la firmele respective, oameni care nu au nimic în comun cu actul medical.

Tot la Vaslui, se poate exemplifica și problema lipsei de personal, unde activează doar doi medici și doi asistenți, fară niciun mijloc de transport în dotare și care răspund de peste 2500 de polițiști, cărora trebuie să le ofere servicii medicale corespunzătoare.

La finalul întâlnirii, în urma demersurilor efectuate și a eforturilor depuse, suntem în măsură să vă informăm că au fost deblocate 143 de funcții pentru personal medical, dintre care doi medici și trei asistenți vor fi repartizați la Vaslui.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top