2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Seful Politiei Moinesti neclinitit de 15 ani

Seful Politiei Moinesti neclinitit de 15 ani

antetNesecret
Nr. 493 / 05.03.2015

COMUNICAT

În urma discutiilor, care au avut loc între președintele Federației Sindicatelor Democratice a Politistilor din România „Al.I.Cuza” Surugiu Iulian si domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, din data de 04.03.2015, a fost prezentata situatia existenta la Politia Orasului Moinesti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau, in special cazul colegului nostru Munteanu Aurel aflat in greva foamei.

Totodata a fost reliefat faptul ca la nivelul acestei unitati de politie exista o stare tensionata, conflictuala intre factorii de conducere si lucratori, situatie care dureaza de aproximativ patru ani.

Sindicatul National al Agentilor de Politie, la un moment dat, a retras sprijinul sindical unui lider local, acceptand detasarea acestuia la alta subunitate, cu scopul de a detensiona situatia conflictuala dintre sefi si subalterni (printre care se numarau si membrii de sindicat).

Din pacate evenimentele s-au succedat spre o directie gresita, asta si datorita faptului ca seful Politiei Orasului Moinesti, comisar sef Margina Gelu, a aplicat aceesi politica dictatoriala in relatia cu subordonatii, refuzand sa-si schimbe atitudinea si comportamentul managerial.

Organizatia noastra a semnalat in repetate randuri diverse probleme si abuzuri reclamate de catre membrii din cadrul I.P.J. Bacau, dar care au ramas inca nerezolvate, amintind aici doar o parte dintre acestea :

– Implicarea sefului Politiei Moinesti in activitati de natura sindicala incompatibile cu functia profesionala pe care o ocupa.

– Depozitarea unor cantitati de carburant, destinat autospecialelor de serviciu, la domiciliul sefului Biroului de Ordine Publica (politist aflat in aceeasi functie si in prezent).

– Cms.sef Margina Gelu, aflat in timpul liber, in tinuta civila si cu autoturismul personal, a oprit un autoturism in trafic, a solicitat si ridicat documentele conducatorului auto, solicitandu-i sa se prezinte a doua zi la sediul politiei, fara a respecta procedurile legale. Ulterior a chemat si pe tatal persoanei respective caruia i-a restituit documentele fara a incheia un document de constatare/sanctionare in acest sens. Acest incident, reclamat de SNAP, a fost musamalizat de conducerea I.P.J. Bacau, fara a fi sesizat parchetul competent, asa cum prevede legea.

– Tot la Politia Moinesti exista suspiciunea ca politistii sunt repartizati, cu buna stiinta, doar in anumite zone, astfel incat sa existe trasee neacoperite unde sa poata actiona(circula) nestingherite, persoane certate cu legea (transport materiale lemnoase, petroliere, etc).

Avand in vedere aceste aspecte incepand cu data de 05.03.2015, domnul ministru Gabriel Oprea a dispus efecuarea unui control la Politia Orasului Moinesti si speram ca de aceasta data, cei din cadrul Corpului de Control isi vor face datoria cat mai corect posibil, astfel incat sa scoata adevarul la supafata, pentru ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere, indiferent de functia pe care o ocupa.

Consideran ca fiind oportuna masura suspendarii temporare din functie a sefului Politiei Orasului Moinesti, pana la finalizarea controlului, cu scopul de a crea un climat favorabil desfasurarii in bune conditii a activitatilor la aceasta subunitate de politie.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top