2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sefia si nebunia

Sefia si nebunia

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11438 / 01.09.2016

COMUNICAT

– ȘEFIA ȘI NEBUNIA –

Prin modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului fața de necesitatea punerii in acord a dipozitiilor statuare cu Deciziile Curtii Constitutionale a fost adoptata OUG nr. 21/2016.
Din păcate art.27^25 lit.h cu privire la evaluarea psihologică a politistului in forma cum a fost prevazut și adoptat, legiferează dipoziția oricărui Inspector Sef de a propune la evaluare psihologica orice politist ce are o opinie diferita de a sefului.
Grav este faptul că polițistului i se suspendă de drept raportul de serviciu în situatiile prevazute de art.27^25 lit.h) nu susţine evaluarea psihologică care se efectuează periodic, la reluarea activităţii, la solicitarea comisiilor de expertiză/evaluare a capacităţii de muncă sau când este dispusă ca urmare a constatării motivate a existenţei unor indicii comportamentale temeinice care ar putea reclama necesitatea examinării psihologice;
Organizația noastră nu a fost și nu este de acord cu introducerea acestui articol, motiv pentru care sustinem adoptarea unui nou Statut al polițistului, care să fie în acord cu functionarea eficienta si modernă a Politiei.
Tragem un semnal de alarmă celor care trasează destinele polistiștilor prin adoptarea unei modificarii ale legii, ce mai mult le încurcă exercitarea atributiilor de serviciu, solicitând modificarea art. 27^25 lit.h), într-o formă în care să primeze drepturile polițiștilor, fară ca acestora să le fie teamă de șefi că ar putea fi evaluati psihologic pentru un cuvânt spus, intr-un moment nepotrivit.

Biroul Executiv Central
Uniti vom fi puternici!

Scroll To Top