2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sedinte…la comanda!

Sedinte…la comanda!

SINDICATUL-POLIŢIŞTILOR-DOLJ17.03.2015

C O M U N I C A T
‘‘Sedinte…la comanda !’’

Stimaţi colegi şi onorată conducere a IPJ Dolj,
Astăzi vom transmite un mesaj legat de bun simt, respect reciproc si civilizație, legat de raporturile de lucru intre diferiți funcționari publici, indiferent de funcții, si modul in care aceste raporturi ar trebui sa se desfășoare in limita unei decente minime.

După cum probabil cunoașteți, un reprezentant al sindicatului nostru participa in calitate de invitat la ședințele de comanda pentru a colabora pe teme legate de dialogul social, condiții de munca, respectarea drepturilor angajaților, etc. Deși aceasta participare ar trebui sa fie una activa, constructiva, iar conducerea unitatii ar trebui sa fie interesata, să se implice in rezolvarea acestor probleme si să promoveze colaborarea cu reprezentanții salariaților, in cadrul IPJ Dolj participarea sindicatelor a devenit una formală si neimportantă in viziunea mai marilor conducători. Nu numai ca am ajuns „tolerați” la aceste ședințe, dar in privința colegilor noștri care sunt mai activi toleranta s-a transformat treptat intr-o atitudine vădit părtinitoare sau uneori chiar agresiva verbal. Trecând peste folosirea unui limbaj „colorat” cu apelative ca „bă!” sau „mă!”, ce țin mai mult de educație decât de bun simt, ne simțim ofensați de atacurile publice la adresa organizației noastre. Astfel, consideram ca este inadmisibil ca un sef al unui inspectorat de politie judetean să afirme in aceste ședințe despre un sindicat ca nu-si merita denumirea de Sindicatul Polițiștilor Dolj sau de ce se numește așa, precum si multe alte atacuri directe si defăimătoare la adresa noastră.

Sa nu uitam ca aceste afirmații s-au făcut intr-un cadru organizat si oficial, iar faptul ca aceste „ședințe la comanda” nu respecta reguli elementare de organizare, cum ar fi înregistrarea ședinței sau consemnarea in scris a tuturor afirmațiilor, nu da libertatea unora cu pretenții intelectuale să vorbească precum pe maidan. Pentru a nu rămâne însa datori cu un răspuns, îl informam pe domnul comisar sef ca noi ne numim Sindicatul Polițiștilor Dolj pentru aceleași motive pentru care dansul se numește Nicolescu Constantin. Si mai transmitem un mesaj pe aceasta cale: astfel de atitudini autoritare si sfidătoare nu ne intimidează. Vom rămâne incomozi pentru ca ne interesează soarta noastră si a colegilor noștri la fel cum suntem hotărați sa acționam prin toate mijloacele legale pentru stoparea atitudinilor abuzive de orice natura.

Stimați colegi, dorim ca împreuna sa schimbam odată mentalitatea asta primitiva, genul „sunt sef si fac ce vreau”. Cu toții suntem colegi, indiferent de poziția ierarhica, si ne datoram respect reciproc. Nu mai acceptați comportamentul de „comandant suprem” al anumitor indivizi certați cu bunul simt si civilizația si ne referim aici la orice funcționar public tentat sa uzeze de funcție pentru a-si măguli orgoliul sau a-si satisface anumite interese personale. Exista legi in tara asta, dar daca nu apelam la ele, vom rămâne la discreția celor fara lege.

‘‘Uniti suntem puternici !!!’’
BIROUL EXECUTIV AL SINDICATULUI POLITISTILOR DOLJ

Scroll To Top