2020/10/31
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sedinta de modificare a Statutului politistului

Sedinta de modificare a Statutului politistului

30.05.2018

C O M U N I C A T           

Dezbatere publică privind Statutul polițistului

            La solicitarea Sindicatului Național al Agenților de Poliție, în data de 30.05.2018 Ministerul Afacerilor Interne a organizat ședința de dezbatere publică având ca obiect proiectul de modificare a Statutului polițistului, organizația noastră fiind reprezentată de către președintele Iulian Surugiu și vicepreședintele Gheorghe Terfăloagă.

          În urma insistențelor S.N.A.P. s-a reușit eliminarea din proiectul de modificare a Statutului a prevederilor privind suspendarea polițistului în perioada cercetării disciplinare, prevederi care nu numai că nu întăresc autoritatea polițistului, dar care destabilizează și mai mult siguranța profesională a acestuia.

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție s-a opus vehement introducerii unor noi sancțiuni împotriva polițiștilor întrucât considerăm că acestea conduc la accentuarea temerii acestora, lăsând loc mai multor abuzuri, și având în vedere faptul că în actuala formă a Statutului sunt cuprinse suficiente sancțiuni care acoperă orice posibilă neregulă săvârșită de polițist.

          Cu dezamăgire am constatat că mai mulți lideri sindicali prezenți la ședință au dorit să iasă în evidență prin abordarea unor teme nesupuse dezbaterii, probabil pentru publicitatea personală, lăsând la urmă sau chiar abandonând motivul pentru care ne-am aflat acolo, anume siguranța polițistului și a drepturilor acestuia.

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție consideră că modificarea sumară a Statului polițistului nu este suficientă, astfel că am transmis ministrului de interne solicitarea pentru modificarea totală a Statului, deoarece realitatea ne confirmă că nevoile societății, și implicit ale polițistului, nu mai sunt acoperite de prevederile acestei legi învechite.

Biroul Executiv Central

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top