2020/08/05
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sedinta de dialog social la M.A.I.!

Sedinta de dialog social la M.A.I.!

Nesecret
06.07.2020

C O M U N I C A T

– Ședința de dialog social la M.A.I. ! –

La data de 03.07.2020 reprezentanți ai Sindicatul Național al Agenților de Poliție au participat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la ședința de Dialog Social, care a avut pe ordinea de zi dezbaterea modului de acordare a sporului pentru fidelitate, pentru pericol deosebit și cel pentru studii superioare.

– Sporul de fidelitate va fi acordat in functie de vechime – peste 5 ani/5%, peste 10 ani/10%, peste 15 ani/15% și peste 20 de ani/20%.

– Sporul pentru pericol deosebit urmează să fie acordat la valoarea maxima de 30% pentru toti politistii din structurile operative ale ministerului.

– Sporul pentru studii superioare se va acorda agentilor de politie care au absolvit forme de învățământ superior acreditate, cu mențiuni corespunzatoare și atributii suplimentare consemnate în fisa postului.

Considerăm că specialiștii ministerului au procedat corect la modul în care au conceput aceste proiecte referitoare la acordarea sporurilor, ținând cont de bazele legale aflate în vigoare și sperăm să fie la fel de corecți și la punerea lor în plată cât mai repede cu putință.

Din nefericire suntem în postura infamă de a recunoaște meritele angajatorului și de a constata încă odată că mișcarea sindicală din MAI nu merge într-o direcție bună.

Chiar dacă există și lideri care încearcă (cu surle și trâmbițe) să-și aloce merite necuvenite în acest caz, în care victoria nu ne aparține, noi încercăm să rămânem realiști și corecți în fața oamenilor.

Cu siguranță că altfel ar fi stat lucrurile dacă sindicatele care reprezintă polițiștii erau organizații puternice, conduse de oameni corecți, cu legea de partea lor și dacă nu ar fi existat jocuri de culise și interese personale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top