2021/01/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sedinta BExC al “FSDPR Al. I. Cuza” – 06.02.2015

Sedinta BExC al “FSDPR Al. I. Cuza” – 06.02.2015

antetNesecret
Nr. 467 / 09.02.2015

COMUNICAT

La data de 06.02.2015, ora 10.00, la sediul administrativ al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din Bucureşti, strada Mihai Voda, nr. 17, et.2, camera 201, sector 5, a avut loc şedinţa Biroului Executiv Central al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania „Alexandru Ioan Cuza”.

Din partea organizatiilor sindicale membre au fost prezenti urmatorii: Iulian Surugiu, Vieriu Constantin si Alexandru Stefan – Sindicatul National al Agentilor de Poltie; Cerghizan Gheorghe si Oroian Sorin – Sindicatul Politistilor Lege si Onoare Mures; Nitulescu Nicolae – Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual Mehedinti; Babus Ionel – SNPPC din Sistemul National de pasapoarte regim permise de conducere si inmatriculari vehicule; Macesanu Elvis-Daniel si Barbulescu Marius-Gheorghe – Sindicatul Politistilor Dolj; Mesaros Ioan – Sindicatul Liber al Politistilor din Caras Severin; Afrasinei Sandu – Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual din I.P.J. Botosani.

Ca urmare a solicitarii scrise, adresate conducerii Ministerului Afacerilor Interne, alaturi de liderii sindicali, în prima parte a sedintei a participat si domnul subsecretar de stat, chestor sef de politie Florea Oprea, caruia i-au fost aduse la cunostinta principalele probleme identificate de catre cei prezenti, astfel

– Necesitatea modificarii si republicarii O.M.A.I. nr 51/2014 privind calculul si decontarea cheltuielilor de transport, propunerea federatiei fiind referitoare la calcularea distantelor de la km 0 al localitatilor si pe baza statisticilor CNADR, precum si simplificarea procedurii de aprobare a solicitarilor exprimate de lucratorii care fac obiectul acestor prevederi.

– Verificarea dispozitiilor emise de catre inspectorii sefi in vederea punerii in aplicare a prevederilor Legii nr.183/2014 si a OMAI 4/2015 privind plata orelor suplimentare prestate in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale.

– Reglementarea activitatilor desfasurate in cadrul sectiilor de politie rurala in vederea eficientizarii acestora.

– Acordrea prin lege a sporului de 25% pentru toti politistii care au absolvit forme de invatamant superior in vederea eliminarii discriminarilor existente in prezent, asa cum se acorda lucratorilor din cadrul Politiei Locale.

– Acordarea ajutoarelor compensatorii in cazul politistilor care sunt pensionati precum si protectia acestora impotriva unor eventuale infractiuni de ultraj;

– Modalitatea prin care se efecueaza aprecierea si analiza a activitatii desfasurate de politisti.

– Problema relationarii dintre lucratorii din serviciul de pasapoarte si Institutia Prefectului si combaterea cazurilor de ultraj la ghiseu.

– Schimbarea denumirii si a insemnelor Politiei Locale pentru a nu mai fi confundata cu Politia Nationala.

– Permiterea prin lege ca politistii sa aiba dreptul sa acceseze fonduri europene.

In ultima parte a sedintei au fost discutate probleme organizatorice, propuneri de modificare a statutului, stabilirea prioritatilor si eficientizarea activitatilor sindicale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top