2021/01/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | Scrisoare – Vetu C. membru fondator SNAP

Scrisoare – Vetu C. membru fondator SNAP

Numele meu este Vetu Cristian, sunt agent şef principal în cadrul DGPMB, Sectia 22 Poliţie. Cei mai vechi membrii ai sindicatului mă cunosc, însă pentru cei mai noi, trebuie să vă spun că sunt unul dintre membrii fontatori ai Sindicatului National al Agentilor de Politie.

Am activat în cadrul sindicatului îndeplinind funcţia de vicepresedinte, iar in anul 2011 m-am retras din pozitia pe care o aveam în cadrul sindicatului. Datorită unor presiuni la care am fost supus la momentul respectiv, am considerat că este nedrept faţă de cei pe care îi reprezentam şi faţă de colegii mei din conducerea sindicatului, pe care îi respectam şi îi respect în continuare, să compromit acest sindicat, să compromit onoarea oamenilor şi să înşel speranţele celor care mă învestiseră în acea funcţie.

V-am făcut o scurtă prezentare apersoanei mele pentru a nu vi se parea ciudat ce am să scriu aici şi pentru ca cei ce nu ma cunosc să afle că nu sunt un nou venit ce s-a trezit vorbind în necunostinţă de cauză.

Am hotărât să răman un simplu membru, fara a ma implica in activitatea sindicala, însă datorită unor idei ce încep să se propage în rândul membrilor SNAP, idei ale unor persoane despre care îmi place să cred doar că nu înţeleg pozitia în care se află şi misiunea pe care o au în această calitate si nu semneaza state de plata la alte structuri.

Sunt profund afectat de câteva voci din cadrul SNAP, care au uitat cine erau înainte de a fi în acest sindicat, care au uitat aspiraţiile şi sperantele celor pe care îi reprezintă. Acestor persoane vreau să ma adresez, spunându-le că acest sindicat este ideea, creaţia şi ,,nebunia” lui Iulian Surugiu.

La început a fost o idee în care Iulian Surugiu ne-a făcut să credem cu toţii. Nimeni, nici chiar unii dintre noi nu au crezut că putem reuşi, că vom ajunge să ne luptăm cu forţele „oculte” ale sistemului şi cu falşii lideri de sindicat.

Forţa interioară, convingerile sale de luptător şi conştientizarea puterii pe care o au agenţii de poliţie atunci când toti vorbesc aceeaşi limbă, a făcut ca Iulian Surugiu să ne determine pe toti să trecem la luptă şi să credem în noi.

Dacă a fost cineva în acest sindicat care să fi muncit necondicţionat, dacă există cineva care să nu pună nimic mai presus de acest sindicat, poate nici familia ori problemele personale, nu este altcineva decât preşedintele său Iulian Surugiu.

Poate vi se pare a fi un pic obedient, poate vi se pare că am o relaţie specială cu acest sindicat. Nu domnilor, nu am datorii la nimeni, nu intentionez să aduc osanale nimănui, cu atat mai putin lui Iulian Surugiu, iar cine mă cunoaşte ştie că de multe ori am fost în „opoziţie” faţă de unele probleme apărute în perioada scurtă petrecută în conducerea SNAP.

Sunt un simplu membru care nu doreşte nimic în plus faţă de ce îi revine din drepturile pe care le are orice membru de sindicat, nu doreste să candideze pentru vreo funcţie, dar care se crede îndreptăţit şi legitimat în acelaşi timp să i-a atitudine atunci când există derapaje grave de la conduită, moralitate, educaţie şi normalitate. Din poziţia pe care o am acum nu doresc nimic altceva decât să fiu înteles corect atât de membrii sindicatului, cât şi de preşedintele Iulian Surugiu, carora le spun ca aceste rânduri au fost scrise datorită sentimentului de dezgust creat de unele persoane care nu merită să fie noi. Si mai doresc ca această scrisoare de protest ce este adresata lor, a celor care atentează la onoarea si demnitatea unui om care a consumat energie, timp şi sentimente în acest sindicat să fie postată pe site-ul SNAP, pentru a fi citiă de toti membrii indiferent de poziţiile în care se află.

Totodată doresc să mă adresez şi Preşedintelui Iulian Surugiu spunându-i că atunci cand priviesc în spate, cu plăcere văd rezultatele obţinute de dânsul în plan sindical.
Da, ati înteles exact, rezultatele obţinute de dvs. personal şi nu mă sfiesc şi nu sunt deloc exagerat când spun asta, pentru că toti care vă cunosc ştiu că multe dintre rezultatele obţinute de sindicat sunt de fapt victoriile dvs. persoanle în lupta sindicală.

Aceste rezultate şi implicit aprecierile la adresa SNAP ne întăresc convingerea că măsurile de natură conceptuală şi organizatorică luate la nivel de B.Ex.C, au fost pe măsura aşteptărilor şi au fost ca rezultat al dorinţei de mai bine pentru agentul de poliţie. Agentul fiind în centrul tuturor acţiunilor si demersurilor facute de dvs.

Domule Preşedinte, aţi reuşit o construcţie sindicală specială, o construcţie socială aş putea spune, dacă avem în vedere şi familiile poliţiştilor pe care îi reprezentaţi. Pot spune că este o operă de restituire a dreptăţii în sistemul sindical din poliţie, care avea atât de multă nevoie de modele, de hotărâre, de inspiraţie şi exemplu personal. Azi, după 8 ani de activitate, majoritatea agenţilor din Poliţia Română fac parte din SNAP, sindicat care le-a oferit respectul cuvenit, încredere şi putere. Asta spune mult!

Toate aceste rezultate pozitive se constituie în tot atâtea argumente solide care îmi permit să apreciez că şi în viitor SNAP, presedintele SNAP şi B.Ex.C, vor onora mandatele obţinute în mod absolut democratic, fapt ce vă obligă să continuaţi pe aceeaşi linie şi să nu abandonaţi încrederea şi speranţa noastră. Noi, vă cerem să continuaţi, să nu cedati presiunilor si loviturilor subversive de natură a destabiliza forta şi puterea sindicatului. Suntem alaturi de dvs. si nu vom tolera persoanele ce incearca sa atenteze la siguranta unitatii acestui sindicat.

Cu respect şi consideraţie,
Cristian Vetu

Scroll To Top