2020/08/05
Ultima ora:
Acasa | Articole | Scrisoare deschisa catre ministrul Vela

Scrisoare deschisa catre ministrul Vela

Nesecret

04.06.2020

Scrisoare deschisă

– către ministrul afacerilor interne Marcel VELA –

Domnule ministru,

Sindicatul Național al Agenților de Poliție consideră că în ceea ce vă privește, perioada de acomodare în funcția de ministru a trecut, așa cum a trecut și starea de urgență.

Dorim să vă amintim că atunci când vă aflați în opoziție, alături de alți lideri ai  formațiunii politice din care faceți parte, ne spuneați că polițiștii o să primească toate drepturile legale.

Din păcate, odată cu preluarea puterii, pormisiunile nu s-au concretizat, polițiștii fiind încă odată dezamăgiți de faptul că ați procedat la fel ca ceilalți care s-au perindat pe la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Prin aplicarea deciziei ÎCCJ nr.51/2019, polițiștii urmau să primească o majorare de aproximativ 100-200 de lei, dar specialiștii în finanțe ai ministerului, au găsit că este momentul să diminueze sporul acordat pentru acces la informații clasificate, astfel încât oamenii să nu  mai simtă nicio mărire la salariu.

Vă reamintim și de alte prevederi legale discriminatorii la care oamenii așteaptă proiecte de modificare, cum ar fi cele în baza cărora se acordă sporul pentru poliție judiciară sau decontarea cheltuielilor de chirie și transport.

În prezent avem sentimentul că vă doriți ca măsurile de restricție să fie prelungite cât mai mult cu putință, astfel încât să vă faceți în continuare treba fără a fi deranjat de către partenerii de dialog social. Ne referim aici la numirile în funcție(ca cea de la Academia de Poliție), prelungirea împuternicirilor, proiectele legislative de genul celui referitor la organizarea protestelor, cât despre reformă, ne-am săturat să tot amintim.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top