2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Sa recunoastem problemele sistemului

Sa recunoastem problemele sistemului

Nesecret
02.03.2021

C O M U N I C A T

Pentru a putea să reparăm ceva, mai întâi trebuie să recunoaștem care sunt problemele, să ne asumăm răspunderea și apoi să găsim cele mai bune soluții de rezolvare.

După tragedia de la Onești, în care doi oameni nevinovați au fost omorâți, am văzut foarte multă lume care încearcă să denigreze imaginea Poliției Române, care oricum nu se bucura de cel mai bun renume în percepția publică.

Aceste reacții se datorează și faptului că este primul eveniment de acest gen din România, în care a avut loc o luare de ostateci, s-a solicitat o răscumpărare de 300.000 euro și ulterior cele două persoane au fost ucise, dar având în vedere vremurile grele pe care le trăim, probabil că în viitor vom mai întâlni  astfel de situații sau, ferească Dumnezeu, chiar mai grave.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu oameni implicați în acest eveniment și pe baza experiențelor personale, putem afirma că pe plan local, respectiv Poliția Municipală Onești – IPJ Bacău, polițiștii au acționat corect, în raport cu pregătirea și dotarea lor, precum și raportat la legislația incidentă aflată în vigoare.

Cu toate acestea, incidentul s-a terminat în mod tragic, doi oameni nevinovați și-au pierdut viața, iar opinia publică arată acuzator spre polițiștii care, chiar dacă și-au făcut datoria, acest lucru nu a fost suficient pentru a salva victimele.

Se pot face multe comentarii post-eveniment și ne putem întreba de ce nu s-a apelat la ajutorul serviciilor de informații?! De ce a durat o oră până când au ajuns la fața locului cei de la SAS-IPJ Bacău?! De ce nu au primit ajutor de la forurile superioare?! De ce nu există niciun lunetist la nivel județean?! Există proceduri clare de acțiune în astfel de cazuri ?! Cine a analizat demersurile făcute de autor până la acea dată(petiții, declarații și amenințări pe internet) și care sunt implicațiile Parchetului teritorial competent?!

Pe cei care conduc sistemul îi sfătuim să nu mai țină așa de strâns de scaunele pe care stau vremelnic, ei trebuie să recunoască care sunt problemele reale, să și le asume, aceasta fiind prima etapă a procesului de îmbunătățire a activității.

Amintim că Sindicatul Național al Agenților de Poliție a realizat și a propus un proiect de reformă a Poliției Române și chiar dacă nu este cea mai bună variantă, poate constitui un punct de plecare pentru a face realmente ceva, astfel încât să nu mai moară oameni nevinovați și polițiști la datorie, asta doar dacă se dorește acest lucru.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top