2019/08/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. Timis marcheaza inca o victorie
S.N.A.P. Timis marcheaza inca o victorie

S.N.A.P. Timis marcheaza inca o victorie

04.03.2019

C O M U N I C A T

”Tu n-ai ochi şi inimă decât ca să te dedai la lăcomie, ca să verşi sânge nevinovat şi să întrebuinţezi asuprire şi silnicie.”

S.N.A.P.  Timiș marchează încă o victorie!!!

Un membru al Sindicatului Național al Agenților de poliție, lucrător în cadrul I.P.J. Timiș, a solicitat sprijin biroului teritorial după ce un drept salarial i-a fost refuzat de către angajator. Membrul S.N.A.P. care a prestat muncă suplimentară în afara orelor de program in cursul saptamanii s-a trezit că nu a încasat și majorarea salarială.

Primul său demers pentru repararea nedreptății ce i s-a făcut, l-a înaintat prim-vicepreședintelui S.N.A.P. și președinte Biroului Teritorial Timiș, Danciu Cristian.

Astfel, reprezentantul conducerii S.N.A.P. a solicitat de urgență angajatorului să respecte prevederile Codului Muncii și Ordinului M.A.I. 40/ 27.04.2018 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, precum și activitățile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut și implicit, plata muncii suplimentare prestate de membrul de sindicat și să nu acționeze ca și cum ar face o favoare lucrătorului.

Succesul demersului liderului Danciu Cristian a fost imediat, încât, conducerea IPJ Timiș a și dispus remedierea situației prin întocmirea documentației necesare în vederea majorării plății către membrul S.N.A.P.

De fiecare dată, când membrii s-au confruntat cu abuzuri ce le-au ciuntit plata muncii prestate, Biroul Teritorial Timiș al Sindicatul Național al Agenților de Poliție a gestionat situația ferm și fără rezerve, astfel încât șefii să fie conștienți că, în fața oricărui abuz, S.N.A.P. e gata să combată și să-și apere oamenii. Mărturie stă și situația, rezolvată, privind serviciul ce se efectueaza la Poliția de Frontieră.

Important de știut, de reflectat și acționat în consecință, este faptul că managementele Jandarmeriei Române și Pompierilor au solicitat M.A.I. suplimentarea fondurilor, astfel încât jandarmii și pompierii să fie plătiți corect și fără întârzieri pentru activități desfășurate peste program de luni pana vineri.

La polul opus, se află șefii din Poliția Română și Poliția de Frontieră, care caută tot felul de tertipuri prin care să nu acorde lucrătorilor plățile pentru munca din afara programului de lucru.

De ce procedează șefii din Poliția Română așa, de parcă ar veni cu bani de-acasă pentru lucrători, n-am înțeles, dar le amintim că avem la-ndemână forme de luptă diverse până la proteste care zdruncină scaune și le amintesc că nimeni nu e de neînlocuit!!

P.S.: ORDONATORULE DE CREDITE, IA AMINTE: „Vai de cel care își zidește casa din nedreptate și își face încăperi din fărădelegi, care silește pe aproapele său să-i lucreze degeaba și nu-i dă plata lui.”

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top