2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. SUSTINE IN FATA MINISTRULUI M.A.I.: ‘’POLITIA LOCALA’’ NU INSEAMNA POLITIA ROMANA!

S.N.A.P. SUSTINE IN FATA MINISTRULUI M.A.I.: ‘’POLITIA LOCALA’’ NU INSEAMNA POLITIA ROMANA!

Nesecret
Nr. 11560 / 06.10.2016

COMUNICAT

S.N.A.P. SUSTINE IN FATA MINISTRULUI M.A.I.:
‘’POLITIA LOCALA’’ NU INSEAMNA POLITIA ROMANA!

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România este primul sindicat al poliţiştilor care a declanşat campania de trimitere a Poliţiei Locale, acolo unde îi este locul conform atribuţiilor pe care le-a avut la înfiinţare, şi anume, PAZA! În acelaşi scop a fost iniţiat şi un proiect de lege, la care, din păcate, guvernanţii au rămas surzi!

De aceea, în data de 23 septembrie, preşedintele S.N.A.P. Constantin Mandache şi vicepreşedintele Adrian Diugu i-au cerut Ministrului Afacerilor Interne Ioan-Dragoş Tudorache, ca de pe funcţia de şef al M.A.I. să folosească toate mijloacele legale în vigoare prin care să repare greşeala numită ’’Poliţia Locală’’ subordonată primăriilor, cu toate confuziile şi abuzurile generate de această structură în rândul cetăţenilor.

Astfel, ministrul M.A.I. a aflat de la reprezentanţii S.N.A.P. totul despre aceasta structură care, în virtutea unor interese politice, rezistă ca şi instituţie, ba mai mult, angajaţii primăriilor, titulari ai sintagmei ’’poliţist local’’, se bucură de ‘’drepturi’’ băneşti, într-un raport injust cu atribuţiile pe care le au.

De asemenea, preşedintele Constantin Mandache i-a cerut ministrului M.A.I. să repare aspectul cel mai sfidător la adresa Poliţiei Române cât şi a societăţii şi anume faptul că majoritatea angajaţilor din de la cadrul Poliţiei Locale folosesc articole din uniforma Poliţiei Române, autoturisme cu inscripţii şi semnale speciale de avertizare identice cu cele ale poliţiei, întreţinând şi alimentând confuzia cetăţenilor.

Unele aspecte din activitatea acestor angajaţi ai primăriilor stârnesc furia societăţii ajungându-se să asistăm la fapte antiromâneşti cum a fost cazul de la Odorheiul Secuiesc, unde maşina poliţiei locale a fost inscripţionată în limba maghiară!

image

Toate aspectele prezentate domnului ministru au fost cuprinse intr-un material pe care preşedinteleS.N.A.P. i l-a şi înmânat cerând rezolvarea de urgenţă a situaţiei.

Biroul Executiv Central

Scroll To Top