2019/10/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. spera intr-o justitie cu ochii ”neacoperiti”

S.N.A.P. spera intr-o justitie cu ochii ”neacoperiti”

27.03.2019

C O M U N I C A T

S.N.A.P. speră într-o justiție cu ochii ”neacoperiți”

Pe lista nemulțumirilor pe care polițiștii le au, drepturile salariale au ocupat mereu primul loc. Sindicatul Național al Agenților de Poliție își poate face o emblemă din marea izbândă prin care le-a făcut dreptate tuturor polițiștilor din România. După toate acțiunile întreprinse, începând cu anul 2014, S.N.A.P. a obținut pentru lucrătorii Poliției Române plata sporului pentru sâmbetele, duminicile și a sărbătorilor legale lucrate.

Victoria S.N.A.P. n-a rămas fără ecou. Astfel, la acea vreme, sistemul a demarat o acțiune în forță prin care să înăbușe dorința S.N.A.P. de a lupta pentru drepturile polițiștilor, dar mai ales pentru că liderul sindicatului nu a trădat interesele polițiștilor și nu s-a lăsat cumpărat. Pentru a proteja sindicatul președintele s-a retras din funcție, dar a stat tot timpul alături. Mai mult, demersurile sindicale au continuat, concretizându-se în folosul lucrătorilor, iar în anul 2017, liderii organizației, prin majoritate covârșitoare, îl repun și-l validează în funcție pe președintele din 2016, cel care a și fondat Sindicatul Național al Agenților de Poliție.

După aceasta, tot în 2017, conducerea S.N.A.P. s-a întâlnit cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, obținând pentru polițiști creșterea salariilor cu 10%, achiziționarea unui număr de 8000 de autospeciale, reducerea școlarizării Agenților de Poliție la 1 an și reducerea deficitului de personal prin încadrarea din sursă externă pe aproximativ 3000 de funcții.

Dar “sistemul” nu doarme  și nu agrează un sindicat activ, pus pe treabă. Așa că și-a activat 3-4 slugi care să conteste Congresul Național S.N.A.P. din 2017. Acesta a fost începutul campaniei draconice susținute pentru destructurarea S.N.A.P., singurul sindicat dedicat categoriei care constituie baza piramidei M.A.I.

În anul 2018, Congresul Extraordinar  al S.N.A.P. validează o nouă conducere, dar… minune românească! Cei de la Judecătoria Sectorului 5 refuză din nou înregistrarea noii conduceri în registrul special, dându-le dreptate la doi indivizi, în detrimentul și spre negarea flagrantă a opțiunii a peste 10000 de polițiști. În tot acest timp, liderii S.N.A.P. din județe sunt chemați pentru tot felul de inepții de către Corpul de Control  si mai grav, în afara faptului că suntem nevoiți să luptăm cu guvernele vremelnice, unii “confrați” sindicaliști își permit să facă adrese către M.A.I. în numele S.N.A.P. pentru a crea confuzie și ură împotriva noastră.

Nu vom acoperi niciodată mizeria care încă se află sub preșul instituției, așa cum nu vom apăra polițiștii corupți, dar nici nu vom tolera ca angajatorul să-și bată joc de oameni!

Chiar dacă avem informații că justiția are ordin să nu dea căștig de cauză bugetarilor, în procesele care au implicații financiare, vă asigurăm că S.N.A.P. are acțiuni în derulare, nu va renunța la luptă și nu își va trăda oamenii niciodată!

Stăm și ne întrebăm de ce mai-marii unor sindicate sau sindicatul “ăl mare” al angajatorului, cu lideri-șefi profesionali, nu fac nimic pentru câștigarea drepturilor salariale ale polițiștilor, sporuri blocate la nivelul lui 2018, valoare de referință la salariul din 2009, diferențele dintre cei angajați de 1 an și cei de 15 ani, de grila de salarizare care ar trebui să fie de cel puțin 70% pentru a putea evita inechitățile exsistente.

Să credem că le e frică să nu pățească și ei ce a pățit liderul S.N.A.P. în 2016?!        Dacă-i așa… păi ar trebui să afle și polițiștii!

Și totuși, ne vine greu a crede că cineva o să poată opri evoluția S.N.A.P., indiferent de presiunile pe care trebuie să le îndurăm și sacrificiile pe care trebuie să le facem.

Mai credem că într-o țară în care este invocată neîncetat Democrația, până la urmă, vor înțelege și cei din justiție că nu pot impune un lider de sindicat nedorit, împotriva voinței a mii de oameni.

Anexăm alăturat documentele depuse de către S.N.A.P. la instanță, în 2017-2018, și vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați drept, într-o logică a simplă a bunului simț, acest demers având ca scop informarea corectă a celor interesați.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top