2019/01/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. ramane S.N.A.P. – Adevarul trebuie spus

S.N.A.P. ramane S.N.A.P. – Adevarul trebuie spus

Antet-SNAPC O M U N I C A T

S.N.A.P. rămâne S.N.A.P. – Adevărul trebuie spus

Sindicatul Național al Agenților de Poliție continuă dialogul cu Ministerul Afacerilor Interne pentru rezolvarea problemelor existente ale polițiștilor și care trenează de foarte mult timp.

          Alături de celelalte sindicate care reprezintă Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Alexandru Ioan Cuza” și reprezentanții Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul, reprezentanții S.N.A.P. s-au întâlnit ieri cu conducerea M.A.I., a Poliției Române și a Poliției de Frontieră Române.

          Suntem conștineți că multe dintre problemele polițiștilor necesită resurse financiare suplimentare și oameni în plus, deficitul de personal fiind foarte mare, iar problemele sunt gestionate de acei oameni puțini care au mai rămas.

          Dacă pentru angajarea de oameni S.N.A.P. salută demersurile începute de M.A.I., în ceea ce privește resursele financiare sindicatul nostru va continua să ceară și anul viitor Guvernului tratarea cu prioritate a problemelor polițiștilor.

          La întâlnirea cu premierul României Sindicatul Național al Agenților de Poliție  a explicat clar că polițiștii au nevoie de resurse financiare și nimeni nu mai e dispus să lucreze fără să fie plătit.

          După aceste runde de întâlniri considerăm că S.N.A.P. a deblocat dialogul sindical, acesta fiind principalul nostru câștig, dar asta nu înseamnă că suntem mulțumiți.

          Așteptăm ca șefii din Poliție să se țină de cuvânt și să prezinte în cel mai scurt timp, după aprobarea bugetului, soluția pentru polițiștii care asigură permanența la domiciliu. Așteptăm să vedem pachetul legislativ pentru întărirea autorității polițistului plecând în Guvern și dacă va fi nevoie vom merge în Parlament să susținem public acest proiect pentru siguranța polițiștilor.

          Sigur, nu ne lăudăm, dar trebuie să spunem adevărul, iar M.A.I., Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Guvernul României trebuie să înțeleagă că nu putem să ne jucăm cu siguranța națională. Veți vedea, inclusiv în comunicatul M.A.I. că în cele două zile de întâlniri au fost aduse în discuție aproape toate problemele cu care se confruntă polițiștii.

          Nu putem să nu remarcăm faptul că soluția care se încearcă, adică aceea de a mări un alt spor, dar pe structură, nu pe bază de pontaj, poate fi acceptată de noi în funcție de procentul stabilit.

          S.N.A.P. a demonstrat încă o dată că își ține cuvântul și că știe să își facă auzită vocea, iar discuțiile noastre își vor arăta rezultatele în curând.

Chiar dacă liderul unei alte organizații urlă din toți rărunchii că el știe tot, el rezolvă tot, acesta uită să informeze polițiștii că a fost de acord ca sporul de permanență să fie acordat doar până la 31.12.2017, sperând că, odată ajuns politician, va putea păstra acest spor și în anul 2018. Mai uită un lucru, nu e normal, moral ca șefii profesionali cu funcții de conducere să fie și lideri sindicali și de multe ori să își țină membrii cu arcanul în organizație doar pentru a se lăuda cu numărul impresionant al acestora.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”UNITI VOM FI PUTERNICI”

adevarul-trebuie-spus-snap

 

Scroll To Top