2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. protesteaza, M.A.I. mimeaza
S.N.A.P. protesteaza, M.A.I. mimeaza

S.N.A.P. protesteaza, M.A.I. mimeaza

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12104 / 17.03.2017 

COMUNICAT

 –  S.N.A.P.  protestează,  M.A.I.  mimează  –

         Sindicatul Național al Agenților de Poliție mulțumește tuturor polițiștilor care au participat la acțiunea de protest organizată în fața Ministerului Afacerilor Interne, precum și colegilor de la Jandarmeria Română, pentru modul profesional în care au asigurat buna desfășurare a acestei manifestări.

Este pentru prima dată când polițiștii au înțeles că au interese comune, că trebuie să fie uniți în lupta pentru drepturile lor, indiferent de apartenența sindicală, când liderii organizațiilor au lăsat la o parte orgoliile și s-au aliat pentru binele membrilor pe care îi reprezintă.

Protestul din 16 martie 2017, reprezintă o dovadă clară că polițiștii sunt cei care au menirea să aplice legea și că este normal să reacționeze astfel, când constată că legea este încălcată, solicitând tragerea la răspundere a celor vinovați, indiferent cine sunt ei, simpli contravenienți sau cei care conduc politic această țară.

În timpul alocat acțiunii de protest, în jurul orei 12.30, o delegație formată din 20 de polițiști au fost invitați în sediul ministerului, unde au participat la negocieri cu doamna ministru Carmen-Daniela Dan și ministrul pentru Dialog Social Gabriel Petrea, împreună cu secretarii de stat.

Discuțiile au fost purtate pe durata a două ore, iar la final doamna ministru a ascultat revendicările și a propus ca variantă, majorarea salariilor polițiștilor, cu o sumă cuprinsă între 100 și 300 lei, începând cu luna aprilie a.c., propunerea nefiind agreată de sindicaliștii prezenți.

Având în vedere aceste aspecte Sindicatul Național al Agenților de Poliție va continua acțiunile de protest, sens în care se va solicita o nouă autorizare pentru data de 20 aprilie 2017, cu participarea unui număr mult mai mare de polițiști atât din București, cât și din toată țara.

Totodată facem apel către toți polițiștii ca, până la data protestului, pe timpul executării serviciului să poarte banderolă albă pe brațul drept, ca semn de protest.

Nu în ultimul rând mulțumim și polițiștilor care au protestat în același timp cu noi în fața Prefecturii Cluj.

UNITI VOM FI PUTERNICI!

protest_snap-1 protest_snap-2

Scroll To Top