2019/06/16
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. la Ministerul Muncii pentru LEGEA SALARIZARII UNITARE

S.N.A.P. la Ministerul Muncii pentru LEGEA SALARIZARII UNITARE

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11594 / 20.10.2016

S.N.A.P. la Ministerul Muncii pentru LEGEA SALARIZĂRII UNITARE

Astăzi, 19.10.2016, între orele 15:00-19:00, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, prin delegaţia formată din preşedintele Constantin Mandache şi vicepreşedintele Adrian Diugu, a participat la sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la o şedinta de lucru împreună cu ministrul Muncii, sindicatele din poliţie şi reprezentanţi ai sitemului de Ordine Publica şi Siguranţă Naţională, pe tema ‘’Legea Salarizării Unitare”.

La întâlnire, reprezentanţii angajatorilor din Sistemul de Apărare şi Siguranţă Naţională împreună cu reprezentanţii federaţiilor sindicale au susţinut la unison o Lege a Salarizării Unitare doar pentru Sistemul de Apărare, lucru cu care ministrul Muncii nu a fost întru totul de acord, invocând principiul unitar de salarizare suţinut de primul ministru Dacian Cioloş.

Preşedintele S.N.A.P. Constantin Mandache a subliniat în faţa ministrului Muncii Dragoş Pîslaru că angajatii din sistemul de aparare trebuie să fie salarizaţi la un coeficient de ierarhizare dupa un indiciu raportat la salariul minim pe economie actual si actualizat permanent după orice modificare, şi nu la salariul de referinţă din anul 2009!

Totodată, preşedintele S.N.A.P. a adus în discuţie plata ‘’serviciului de permanenţă’’ pe care poliţistul îl efectuează în fapt, întrucât acesta este la dispoziţie 24 de ore din 24, câtă vreme i se pretinde ca în acelaşi interval de timp să răspundă la telefon şi ordinelor primate, pentru a interveni la evenimente.

Astfel, ministrul Dragoş Pîslaru a luat act de revendicările Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, urmând ca discuţiile să se reia pe viitor, următoarea întâlnire urmând să aibă loc peste două săptămâni.
Toate rezultatele discuţiilor ce se vor desfăşura în perioada următoare vă vor fi transmise imediat ce se vor finaliza.

Biroul Executiv Central

Scroll To Top