2019/02/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. alaturi de politistii din Brasov

S.N.A.P. alaturi de politistii din Brasov

Nesecret

din  06.07.2018

 C O M U N I C A T

– S.N.A.P. alături de poliţiştii din Braşov –

          În perioada 2-4 iunie 2018, o delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție, formată din Constantin Mandache – Prim-vicepreședinte şi Viorel Şeicaru- vicepreşedinte şi Ion Radu – delegat sindical S.N.A.P. Braşov, s-a deplasat în judeţul Braşov pentru identificarea problemelor cu care se confruntă poliţiştii din cadrul I.P.J. Braşov, dar şi pentru promovarea sindicatului. Delegaţia S.N.A.P. a discutat atât cu conducerile structurilor de poliție din cadrul județului, cât şi cu poliţiştii din Braşov, Făgăraş, Rupea şi Victoria. În aceeaşi perioadă, reprezentanţii S.N.A.P. au avut în vedere şi Poliţia Rurală, astfel că s-au deplasat la Secţia 1 Poliţie Rurală Feldioara, Secţia 3 Poliţie Rurală Voila şi Secţia 6 Poliţie Rurală Hoghiz.

Principalele probleme comunicate de către poliţiştii de la I.P.J. Braşov au fost discutate de către delegaţia S.N.A.P. cu conducerea Inspectoratului.

Printre acestea se numără dezacordul ferm al poliţiştii din Braşov faţă de desfiinţarea dispeceratelor din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi municipale.

De asemenea, poliţiştii nu sunt de acord ca lucrătorii din cadrul posturilor de poliţie să fie planificaţi săptămânal în desfăşurarea de acţiuni pe linie rutieră, împreună cu colegii din cadrul Serviciului Rutier Braşov. Se pare că cea din urmă dispoziţie îi aparţine inspectorului general adjunct al I.G.P.R.  –  Ordine Publică.

În cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz, din cauza crizei acute de personal, există un singur ofițer, astfel îngreunându-se activitățile desfășurate de către polițiști.

Prezenţa delegaţiei S.N.A.P. a avut un impact pozitiv atât asupra poliţiştilor, cât şi la nivelul conducerii. Cu toate acestea, deranjat de reprezentanţii sindicatului ce se interesau de problemele poliţiştilor a fost Şeful unei Secţii de Poliţie Rurală, care le-a cerut explicații șefilor posturilor de poliție afiliate secției respective cu privire la faptul că au discutat cu liderii sindicali, fiind vizibil deranjat de disponibilitatea spre comunicare cu S.N.A.P. a acestor șefi.

Totuși cazul izolat în care un şef de la Braşov este deranjat de activitatea S.N.A.P. nu afectează acţiunile noastre sindicale!

 

Scroll To Top