2019/01/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | S.N.A.P. a creat puntea intre politisti si medicii civili, pentru a beneficia de retete gratuite

S.N.A.P. a creat puntea intre politisti si medicii civili, pentru a beneficia de retete gratuite

Nesecret

27.04.2018

C O M U N I C A T

S.N.A.P. a creat puntea între polițiști și medicii civili, pentru a beneficia de rețete gratuite

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție, prin demersurile președintelui Iulian Surugiu, spulberă o cutumă care îi pune în dificultate pe polițiști atunci când au nevoie de servicii medicale.

          Când vine vorba de consultul medical și prescrierea de rețete gratuite, practica actuală este aceea ca polițistul să se adreseze medicului militar la care este înscris. Numărul medicilor militari este mult subdimensionat în raport cu numărul angajaților M.A.I., astfel încât, polițiștii sunt nevoiți, în multe cazuri, să străbată sute de kilometri pentru un consult sau o rețetă. Ca să evite deplasările și așteptările lungi, mulți au preferat să fie consultați de medici civili, care nu eliberau rețete gratuite pe motiv că nu au contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării OPSNAJ. Deși rețetele eliberate de medicii din afara sistemului M.A.I. pot fi decontate, procedura este anevoioasă și de durată, chiar până la 5 luni.

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție a reușit să convingă M.A.I. că această cutumă este păguboasă pentru polițiști!

          Prin implicarea directă a președintelui S.N.A.P. Iulian Surugiu, a membrului B.Ex.C. Vasile Voicu și a membrului delegat de la Onești – Narcis Rotaru, au fost făcute toate demersurile către Direcția Medicală a M.A.I. pentru găsirea de soluții în vederea facilitării accesului polițiștilor la actul medical, prin implicarea medicilor de familie din afara rețelei medicale a M.A.I., acreditați de către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate.

          În urma demersurilor S.N.A.P., s-a stabilit ca pe viitor practica să se schimbe, astfel încât, medici de familie din afara rețelei medicale a M.A.I. să poată încheia convenții de agreere cu centrele medicale județene, cu avizul Direcției Medicale a MAI. Astfel, medicii agreați de CMJ pot oferi consultații și elibera rețete gratuite!

          Primele convenții de agreere au fost încheiate la Onești pentru medicii de familie  Dr. Gabriela Vitelariu și Dr. Mihaela Adriana Seceleanu.

          Sindicatul National al Agenților de Poliție mulțumește pentru disponibilitatea de a ne sprijini și contribuția directă a domnului cms. șef de poliție medic Dr. Iosif Marius Medruț – director Direcția Medicală, domnului cms. șef de poliție Marin Păun – director CMDTA Ploiești și domnului subcomisar șef de poliție Constantin Mihăilescu – șef serviciu Logistic CMDTA Ploiești.

          Pe viitor, S.N.A.P. a fost asigurat de către Direcția Medicală de toată disponibilitatea ca, după modelul noii practici din municipiul Onești, la nivel național, să fie identificați medici de familie din afara rețelei sanitare a M.AI. pentru încheierea de convenții de agreere, dar și de contracte de prestări servicii cu farmaciile comunitare.

Biroul Executiv Central

 

Scroll To Top