2019/08/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | S-a deschis sezonul la vanatoarea de politisti

S-a deschis sezonul la vanatoarea de politisti

08.03.2019

C O M U N I C A T

S-a deschis sezonul la vânătoarea de polițiști

De multă vreme Poliția Română este o structură care merge în derivă și asta nu din cauza profesionalismului adevăraților polițiști, ci din cauza unor ,,mumii” care doar au îmbrăcat uniforma de șefi, fără sa știe cu ce se mănâncă adevărata muncă de poliție! 

     Un aspect de care colegii mei sunt nemulțumiți și pe care vreau să-l aduc în atenție este că în urmă cu o săptămână, șefii de la București au considerat că lucrătorii din cadrul Direcției de Ordine Publică trebuie să meargă în teritoriu, în mai multe județe, unde să urmărească și să monitorizeze polițiștii aflați în serviciu. 

Conform competențelor ce le revin, lucrătorii care participă la controlul dispozitivelor de ordine publică au ca atribuții principale sprijin, îndrumare și control, dar se pare că aceștia nu au făcut acest lucru!  

Colegii mei nu se sperie de stafii, dar și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că nu au fost abordați de niște profesioniști care să își cunoască atribuțiile și care, pe lângă control, să se intereseze și cu ce probleme se confruntă polițiștii, referitoare la dotare, lipsa de personal, încalcarea permanentă a ordinul care prevede că patrula este alcătuită din minim doi polițiști și alte aspecte care ar trebui aduse la cunoștința șefilor.

Este regretabil că s-a ajuns la așa ceva, că polițiștii sunt vânați de alți polițiști, cei din cadrul Direcției de Ordine Publică fiind percepuți de agenții de la patrulare ca niște dulăi trimiși de șefi să-i prindă cu ceva ilegal, nicidecum să-i sprijine și să-i îndrume în activitatea lor.

Nu considerați, stimați șefi din I.G.P.R. sau M.A.I., că aceste ,,stafii” ar trebui să desfășoare muncă de politie alături de colegii lor, dacă tot consumă carburant (care lipsește uneori patrulelor) sau se pricep doar la filaje și monitorizări ?!

Din păcate, așa iau unii salarii babane, că deh, sunt de la aparatul central, iar obiectul lor de activitate este vânătoarea de polițiști la ordin, de aceea vă întreb: când va veți trezi, stimați șefi, că trebuie să le dați și acestora o muncă cu adevărat de polițiști?! 

Burlacu Marian – vicepreședinte SNAP

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top