2020/10/20
Ultima ora:
Acasa | Articole | Riscurile meseriei de politist

Riscurile meseriei de politist

                                                                                                                                           Nesecret

21.08.2020

C O M U N I C A T

Riscurile meseriei de polițist –

La 19 august 2020, pe raza Municipiului Buzău, a avut loc un accident în urma căruia am fost la un pas de a avea încă un erou post mortem, din rândul colegilor noștri polițiști.

În fapt agentul principal de poliție Popa Adrian, în varstă de 29 ani, lucrător în cadrul Serviciului Rutier din Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău, aflat în serviciul de patrulare cu motocicleta din dotare, a observat un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare. Colegul nostru a solicitat conducătorului auto să oprească pe partea dreaptă a carosabilului, pentru clarificarea situației, remedierea defecțiunilor și în cel mai rău caz aplicarea unei sancțiuni contravenționale.

Lucrurile păreau simple, dacă cea aflată la volan, o soferiță de 32 de ani, ar fi cunoscut și respectat legea, inclusiv semnalele polițistului rutier, dar din păcate situația nu a stat astfel.

Ignorând polițistul aflat pe motocicletă, a încercat să scape de acesta, trecând de două ori pe culoarea roșie a semafoarelor, ulterior a efectuat o manevră prin care l-a proiectat pe contrasens, unde motocicleta a lovit un autotaxi, explodând și doar o minune a făcut ca polițistul să scape cu viață.

Considerăm că prezența de spirit și forma fizică a tânărului polițist, echipamentul de protecție și bunul Dumnezeu, au concurat pentru a nu asista, din nou, la un eveniment dramatic, respectiv la pierderea unui alt coleg aflat la datorie. Mai mult, acesta a dat dovadă de stăpânire de sine și profesionalism, acționând după accident pentru luarea măsurilor de urmărire a autoturismului fugar și asigurarea locului faptei până la sosirea ajutoarelor.

Despre conducătoarea auto, care a fost oprită ulterior și care și-a motivat acțiunile prin faptul că se grăbea, nu vedem altă variantă decât o pedeapsă pe măsura faptelor sale, cu ani suficienți de închisoare cu executare, astfel încât să constituie un exemplu pentru alții care au în gând să încalce legea.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție adresează în mod public felicitări agentului de poliție și credem că își merită titlul de erou pentru modul în care a acționat.

P.S. Alflăm din mass-media despre ceva legături pe care le-ar avea șoferița prin politică și care ar putea interveni pentru o pedeapsă mai blândă fapt ce ne determină să urmărim cu mai mare atenție procesul care va urma !!!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top