2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | REZULTATUL PROTESTULUI…
REZULTATUL PROTESTULUI…

REZULTATUL PROTESTULUI…

antetNesecret
Nr. 454/ 23.01.2015

COMUNICAT

Informatie de ultimă oră privind emiterea Ordinului ce reglementeaza acordarea sporului de 75%.

Vă aducem la cunoștință că, azi 23.01.2015, prin adresa nr. 7045/23.01.2015 remisă de Ministerul Afacerilor Interne, a fost înaintat către Monitorul oficial al României, Ordinul vicepremierului nr. 4/2015 privind stabilirea condițiilor de acordare a sporului de 75% pentru orele lucrate sâmbăta, duminica și în sărbători legale,atât în timpul normal al programului de lucru cât și ca urmare a efectuării de ore suplimentare dispuse în scris/verbal de către șefi.

Suntem mândri de membri noștri care au avut încredere în noi și care ne-au oferit mandatul lor de a negocia acest drept salarial, deosebit de important pentru agenții de poliție, și nu numai.

Cu toate că nu am fost sprijiniți de celelate sindicate în demersurile de protest organizate în luna decembrie 2014, trebuie să fiți conștienți că fără exercitarea unei presiuni constante, nu am fi reușit să aducem în centrul atenției acest spor salarial de care agenții de poliție au fost privați ani la rând.

În calitate de reprezentanți cu funcții de conducere în cadrul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor „A. I. Cuza”, admitem în fața dumneavoastră că, reglementarea acestui spor de 75%, reprezintă singura și cea mai mare realizare a unei organizații sindicale, de la demilitarizarea Poliției Române și până în prezent.

Uitându-vă în urmă, veți constata că de la apariția sindicatelor, în afara drepturilor salariale „moștenite” de la sistemul militar, polițiștilor nu li s-a mai acordat niciun drept salarial în plus. Dimpotrivă, am fost victime ale sistemului ca urmare a tăierilor salariale din 2010.

”Uniți suntem puternici!”

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top