2021/01/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | Revendicarile S.N.A.P. dezbatute la Ministerul Muncii

Revendicarile S.N.A.P. dezbatute la Ministerul Muncii

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11549 / 27.09.2016

Revendicarile S.N.A.P. dezbatute la Ministerul Muncii

Astazi, 27.09.2016, Constantin Mandache, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania impreuna cu vicepresedintele Adrian Diugu, au avut o intalnire cu reprezentantii Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. La intalnire a mai participat si domnul Stelica Dragulin, Director al Directiei Generale Financiare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sindicatul National al Agentilor de Politie, prin reprezentantii sai, a ridicat urmatoarele probleme:

  • Acordarea sporurilor ce au fost suspendate la 31 decembrie 2009: spor de fidelitate; premiul anual al treisprezecelea salariu; prima de vacanta; sporul pentru studii superioare de 25%, etc.
  • Revizuirea grilei de salarizare care in forma actuala discrimineaza agentii de politie fata de ofiteri prin calcularea coeficientilor de salarizare.
  • Salarizarea sa fie calculata la indicele de salarizare egal cu salariul minim pe economie – actual si nu la cel  existent la data de 31 decembrie 2009, care era de 600 lei.

Reprezentantii Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice  ne-au dat asigurari ca in luna octombrie a.c., vor fi discutate toate problemele ridicate de catre S.N.A.P. si vor tine cont de ele in elaborarea unei noi legi a salarizarii unitare, ce si-ar dori sa intre in vigoare la sfarsitul acestui an. Totodata, la cererea S.N.A.P., s-a luat in calcul modificarea acestor coeficienti de salarizare la agentii de politie, cu toate acestea, modificarile nu vor fi majore. Noua forma a legii va modifica scara salariala de la 1 – 17  la 1 – 15.

Reprezentantii M.M.P.S.P.V. au mai spus ca există un plus la buget de 14 miliarde,   care urmeaza a fi folositi pentru noua lege a salarizarii, fapt pentru care a solicitat Ministerului Afacerilor Interne ca in luna octombrie, la intalnirile de lucru pe aceasta tema, sa puna la dispozitie impactul financiar produs de aplicarea tuturor sporurilor revendicate de catre organizatia noastra.

Biroul Executiv Central

„Uniti vom fi puternici!„

 

 

 

 

 

Scroll To Top