2020/02/22
Ultima ora:
Acasa | Articole | Reforma Politiei – o necesitate

Reforma Politiei – o necesitate

21.08.2019   

C O M U N I C A T

,,Reforma Poliției – o necesitate”

Sindicatul Național al Agenților de Poliție, a declarat public, în repetate rânduri, faptul că Poliția Română are nevoie de o reformă reală, pornind de la cel mai înalt nivel și până la ultimul polițist.

Având în vedere evenimentele mediatizate în ultima perioadă, în urma cărora imaginea polițistului român are de suferit, suntem nevoiți să tragem din nou un semnal de alarmă și să spunem opiniei publice că situația din această instituție nu este tocmai una bună.

De-a lungul timpului am văzut cum fiecare ministru a făcut ce a putut în mandatul său, mai mult sau mai puțin, în timp ce organizațiile sindicale s-au dovedit a fi neputiincioase, în încercarea de a schimba Statutul, legislația, condițiile de muncă și salarizare.

După ce s-au întâmplat atâtea tragedii în care au murit copii nevinovați și polițiști la datorie, singurele măsuri dispuse au fost shimbarea unor șefi și emiterea unei dispoziții ca toți polițiștii să poarte uniformă.

Prin aceste măsuri nu facem altceva decât să ne arătăm neputința de a găsi soluții corecte la problemele existente, iar managerii aflați prin birourile luxoase au considerat că dacă cetățenii vor vedea mai mulți oameni în uniformă se vor simți în siguranță.

Proiectul privind reformarea Poliției Române, se află depus la Ministerul Afacerilor Interne și a fost discutat atât cu fostul cât și cu actualul ministru, ambii declarând că este un proiect bun dar care vedem că nu este aplicat, deși în prima parte sunt prevăzute măsuri care nu au implicații financiare suplimentare.

Dacă nu vom înțelege că Poliția Română trebuie reformată din temelie până la vârf, să nu ne surprindă dacă o să asistăm în continuare, la alte tragedii în fața cărora poliția va fi din nou neputiincioasă.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top