2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Protestul – un instrument legal și un drept constituțional

Protestul – un instrument legal și un drept constituțional

antetNesecret
Nr. 405 / 26.11.2014

COMUNICAT
„Protestul – un instrument legal și un drept constituțional”

Federatia Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza” a solicitat autorizarea unor actiuni de protest în perioada 26.11 – 05.12.2014, dar nu a primit un răspuns favorabil din partea Comisiei avizare a manifestarilor publice constituită la nivelul Primariei Municpiului București.

Cu toate că a fost respinsă solicitarea noastră, membrii Biroului Executiv Central al Sindicatului Național al Agenților de Poliție au fost prezenți pe trotuarul din fața Ministrului Afacerilor Interne.

Începând cu data de 02.12.2014, toți polițiștii care doresc să participe alături de noi la protestul organizat pentru revendicarea drepturilor legale, indiferent de apartenența lor sindicală, vor avea la dispoziție materialele necesare, bannere, veste, steaguri, etc.

Am constatat că se încearcă prin toate mijloacele ca acest protest să nu aibă loc, dar așa cum am transmis și prin comunicatul de presă, organizația noastră va respecta calendarul acțiunilor prin pichetarea sediului M.A.I.

Cu această ocazie, dorim ca domnul GABRIEL OPREA, Viceprim-ministru pentru securitate națională și Ministrul Afacerilor Interne să audă personal din gura polițistilor că până în prezent nu le-au fost respectate drepturile și că domnia sa a fost informat greșit(a fost mințit), referitor la acordarea unor drepturi.

Ca urmare a inițiativei noastre, avem semnale că angajatorul intenționează să întocmească un act adițional privind Acordul privind raporturile de serviciu, sens în care s-a stabilit deja întrunirea comisiei paritare.

Vă vom aduce la cunoștință toate informațiile pe care le vom obține, iar dumneavoastră veți hotărî ceea ce vom face in continuare, președinții sindicatelor afiliate F.S.D.P.R. „Al. I. Cuza” votând in unaniminate pentru pichetare.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top