2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | PROTEST – 03 DECEMBRIE 2014

PROTEST – 03 DECEMBRIE 2014

antetNesecret
Nr. 410 / 28.11.2014

COMUNICAT

In data de 27.11.2014 preşedintele Federatiaei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza” Iulian Surugiu a fost invitat la sediul Ministerului Afacerilor Interne unde a avut o întâlnire cu domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta cu acesta revendicările exprimate de organizaţia noastră.

Preşedintele Iulian Surugiu l-a informat personal pe viceprim-ministru cu privire la faptul că Ordonanţa 37/2014 şi OMAI101/2014 nu se aplică în sensul că poliţiştii nu primesc banii pentru sporurile respective. Această situaţie s-a creat din cauză că ordinul nu a fost conceput în mod corect, nu a fost pus în aplicare de către cei care aveau obligaţia să o facă, de aceea nici până la această dată drepturile nu sunt acordate corespunzător, poliţiştii fiind prejudiciaţi.

Cu această ocazie s-a hotărât ca începând cu data de 02.12.2014 să fie constituit un grup de lucru la nivelul M.A.I. format din specialiştii ministerului şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale care să corecteze OMAI 101/2014 şi să elaboreze un proiect de ordonanţă pentru drepturile salariale ale poliţiştilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.

Referitor la drepturile salariale pe care poliţiştii le-au pierdut în anul 2009 (al 13-lea salariu, prima de vacanţă), domnul viceprim-ministru Gabiel Oprea a declarat că nu îşi poate lua angajamnetul că acestea vor fi rezolvate în anul 2015, situaţia fiind determinată de bugetul care va fi apobat de către Guvernul României, respectiv Ministerul Finanţelor Publice.

Din acest motiv, F.S.D.P.R. „Al. I. Cuza” a hotărât schimbarea locaţiei în care se va desfăşura acţiunea de protest programată în data de 03.12.2014 din faţa Ministerului Afacerilor Interne în faţa Ministerului Finanţelor Publice.

Dialogul social până acum a fost mimat de către angajator, s-au facut diverse jocuri de culise iar unii lideri sindicali au o viaţă bună însuşindu-si acţiunile iniţiate de către noi. F.D.S.P.R. nu va trăda niciodata voinţa membrilor săi, va respecta şi va apăra drepturile poliţiştilor, chiar daca acum liderii F.D.S.P.R. sunt singuri în „calea uraganului,,. Facem un apel către toţi poliţiştii, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat, şi care cred în mişcarea sindicală să ni se alăture la protestul din data de 3 Decembrie 2014, ora.08.00. pentru a susţine revendicarile exprimate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top