2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Protectie si bani pentru cei din linia intai

Protectie si bani pentru cei din linia intai

Nesecret
19.10.2020

C O M U N I C A T
Protecție și bani pentru cei din linia întâi –

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a facut public un comunicat în urmă cu două luni, mai exact în data de 19 august 2020 cu titlul ,,Polițiștii trebuie protejați!”prin care atrăgea atenția asupra lipsurilor pe care polițiștii le resimt în lupta cu noul coronavirus.

În ciuda faptului că situația s-a agravat între timp și contrar așteptărilor, semnalul tras de organizația noastră nu a avut un răspuns din partea angajatorului care se pare că nu conștientizează gravitatea stării de alertă în care ne aflăm, sau are alte priorități.

Pe lângă pericolul de infectare care crește direct proporțional cu numărul de persoane diagnosticate pozitiv (de la sute, la mii de cazuri zilnic), ne mai luptăm și cu prostia unor șefi care, din dorința de afirmare, dispun măsuri prin care pun în pericol sănătatea și chiar viața polițiștilor din stradă.

Elementul de noutate constă în planificarea unor ,,acțiuni punctuale” organizate în locurile aglomerate, piețe, târguri, zone comerciale, mijloace de transport în comun, etc., activități pe care trebuie să le desfășoare aceeași polițiști care efectuează și controlul celor carantinați din evidențele Direcției de Sănătate Publică.

Deci se merge pe principiul : ,,dacă nu ai contactat virusul de la cei aflați în izolare la domiciliu, încearcă în piață, că e mai multă lume!” și toate aceste atribuții, polițistul le duce la îndeplinire cu maxima protecție pe care o poate oferi o mască facială de unică folosință pe care trebuie să o poarte toată ziua/noaptea.

Despre stimulentul financiar de risc, prevăzut de Legea 82/2020, acordat celor din linia întâi, se pare că este valabil doar pentru unii din prima linie, noi ne-am obișnuit cu promisiuni, care din păcate nu țin de foame. Liderii SNAP au inițiat chiar și o petiție on-line cu speranța că cei în măsură să hotărască vor dispune alocarea fondurilor necesare, adresa de internet fiind:

https://www.petitieonline.com/virusul_nu_iarta_pe_nimeni?u=6230989&utm_source=whatsapp

Ca să nu se înțeleagă greșit, facem precizarea că noi, cei care am ales această meserie de polițist, am știut de la început că nu este una ușoară și lipsită de pericole, le înfruntăm pe toate cu demnitate, fiind conștienți de menirea unui polițist în societate, dar cu aceeași demnitate vrem să ne revendicăm și drepturile legale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top