2020/08/05
Ultima ora:
Acasa | Articole | Promovati profesionalismul in M.A.I. !

Promovati profesionalismul in M.A.I. !

Nesecret

23.06.2020

C O M U N I C A T

– Promovați profesionalismul în M.A.I. !  –

În ultima perioadă polițiștii au lucrat atât cât angajatorul și societatea au avut nevoie, contribuind, prin activitatea lor, la prevenirea și combaterea răspândirii virusului covid19, fiind permanent expuși la infectare, unii dintre ei chiar îmbolnăvindu-se la datorie.

Din păcate lucrurile bune nu se promovează, nu fac ,,rating” în mass-media, așa cum se întâmplă în cazurile în care se constată că apare un polițist care face ceva greșit, de parcă cineva dorește discreditarea Poliției Române.

Revenim la vechea întrebare: cine are interes ca polițistul să nu aibă autoritate, putere, dotare, drepturi, astfel încât să poată fi manipulat, iar instituția din care face parte  să nu meargă într-o direcție bună ?!

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a reclamat în mod repetat problemele care contribuie la instabilitate, inclusiv problema celor desemnați sau împuterniciți în funcții de conducere, fără concurs și pe alte criterii decât cele de competență profesională. În Poliția Română activează foarte mulți profesioniști, oameni care își respectă meseria, serioși și corecți, dar care nu sunt promovați în funcții de comandă deoarece nu sunt șantajabili.

Mai nou am aflat despre un șef din Poliția Capitalei care este cercetat de către D.N.A. într-un dosar de corupție încă din anul 2016 și cu toate acestea este lăsat în funcție, ignorându-se astfel calitatea sa de inculpat. Structurile de protecție și control intern, directorii D.G.P.M.B. și ceilalți superiori nu au cunoștință despre aceste aspecte, nu îi interesează sau au alte interese.

În continuare primim de la membrii noștri din teritoriu – polițiști și polițiști de frontieră, sesizări despre șefi care îi ceartă și chiar sancționează atunci când vin din teren fără amenzi. Reamintim tuturor că nu există plan de amenzi, în schimb constatăm că încă  mai există șefi care nu au nicio legătură cu funcțiile de comandă și nici cu munca de poliție.

Organizația noastră salută toți polițiștii care își respectă meseria și le mulțumește pentru efortul lor, iar celor din conducerea M.A.I., le solicităm să respecte și să aplice legea la fel de corect, indiferent că este vorba de ministru sau un simplu agent.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top