2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Problemele reale ale Politiei Romane

Problemele reale ale Politiei Romane

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12527  / 12.07.2017

 COMUNICAT

Problemele reale ale Poliției Române

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a tras un semnal de alarmă și a încercat să atragă atenția publică asupra problemelor grave cu care se confruntă în prezent instituția Poliției Române și pe care unii încearcă să le mușamalizeze.

Deficitul de personal este de aproximativ 20.000 de lucrători, iar volumul de muncă care rezultă, este împărțit la cei angajați, fiind suportată o încărcătură suplimentară pentru fiecare polițist nevoit să acopere golul creat.

Pentru a înțelege consecințele care decurg din această problemă, respectiv lipsa oamenilor, în special la posturile de poliție și în general la dispozitivele de ordine publică, întâlnim situații în care există localități cu o singură patrulă de poliție, unde aceștia nu se pot deplasa cu operativitate la cazuri, iar cel care are de suferit este, în final, cetățeanul – beneficiarul serviciilor prestate de Poliția Română.

O altă problemă o constituie salarizarea, prin adoptarea noii legi, noi considerăm că polițiști sunt dezavantajați, deoarece guvernanții au considerat ca fiind corect să aplice o majorare cu 15% pentru militari, în timp ce la polițiști nu au fost acordate nici măcar cele cinci procente promise și stabilite prin lege.

Este o realitate faptul că Legea Salarizării Unitare trebuie corelată, trebuie exceptate anumite sporuri (de izolare, de instalare, de mutare, etc), astfel încât, până în anul 2019 să se ajungă la situația în care sporurile să fie încadrate în plafonul de 30%.

Trebuie reglementată și situația creată prin aplicarea incorectă a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1/2017, deoarece s-a ajuns ca un agent, nou angajat din sursă externă, să primească același salariu ca un polițist cu 20 de ani vechime.

De asemenea trebuie adoptată ordonanța de urgență privind salarizarea agenților de poliție care au absolvit forme de învățământ superior acreditate, în așa fel încât aceștia să primească retribuția cuvenită în conformitate cu nivelul studiilor, nu așa cum vrea angajatorul să creeze doar câteva funcții pentru agenți cu studii superioare.

A devenit de notorietate, dotarea polițistului român – subiect pentru bancuri, cu pistoale care au valoare istorică, autospeciale de intervenție neperformante, cu motoare mici, excepție făcând doar bolizii de lux care plimbă șefii de la nivel central.

 UNITI VOM FI PUTERNICI!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top