2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Problemele politistilor in atentia ministrului Toba

Problemele politistilor in atentia ministrului Toba

Antet-SNAPNesecret
Nr. 10217 / 18.11.2015

 

Către: MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
În atenţia: Dlui ministru, chestor general TOBĂ PETRE

Domnule ministru, vă felicit pentru numirea în noua funcție și cosiderăm că experiența dumeavoastră în cadrul Poliției Române constituie un câștig pentru polițiști. Totodată în calitate de lider al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, este de datoria mea să vă aduc în atenție următoarele aspecte importante:

– Sindicatul Național al Agenților de Poliție a negociat în cursul acestui an cu fostul ministru al MAI, Gabriel Oprea, cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii, o majorare salarială cuprinsă între 15% și 25% având în vedere că salariile polițiștilor nu au fost mărite din anul 2007, eu personal particpând la aceste negocieri

– sporul de 75% pentru orele lucrate sâmbătă și duminică și în zilele de sărbători legale aprobat prin O.G. nr. 38/2014 trebuie să fie acordat în continuare polițiștilor

– modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul Polițistului, fiind în faza în care negocierile erau programate să înceapă în data de 01.09.2014

– intrarea în vigoare a Legii pensiilor militare cu data de 01.01.2016, prin elaborarea normelor metodologice de aplicare.

Aceste probleme ale polițiștilor consituie priorități pentru Sindicatul Național al Agenților de Poliție și sperăm ca rezolvarea acestora să se producă cât mai curând posibil cu sprijinul dvs. în calitate de ministru.

Am fost prezent aseară la instalarea dvs. în funcție la M.A.I. și l-am auzit pe Președintele României, dl Klaus Werner Iohannis, că a cerut polițiștilor să impună legea, dar vreau să vă reamintesc dle ministru că legea, pentru a fi impusă, trebuie să fie simplă, clară și să nu lase loc de interpretări.

Polițiștii și familiile lor trebuie să fie protejati, acest fapt poate fi realizat doar daca forța legii va fi vizibilă, de asemenea, ținuta polițiștilor trebuie schimbată și nu în ultimul rând dotările, iar salarizarea corectă să vină ca o recunoaștere a sacrificiului zilnic al polițiștilor.

Președintele României și noul vicepremier au spus la unison că au încredere în instituția Poliției Române și în polițiști, dar precizez că polițiștii s-au săturat să fie lăudați tot timpul și de fapt să trăiască de pe o zi pe alta și fără avea o stabilitate financiară în contextul economic cotidian.

Nu îmi rămâne dle ministru decât să vă urez succes la conducerea Ministerului Afacerilor Interne și sunt convins că toate aceste probleme, expuse mai sus, sunt cunoscute de domnia voastră, având în vedere că ati activat si chiar ați condus aceasta institutie pentru o lunga perioada de timp.

Pe această cale, vă asigur că organizația sindicală pe care o reprezint, este o organizație dreaptă, demnă care luptă pentru drepturile polițiștilor și care nu a făcut și nici nu va face niciun joc politic.

Cu deosebită stimă,

Președintele
Sindicatului Național al Agenților de Poliție
Iulian SURUGIU

Scroll To Top