2021/01/16
Ultima ora:
Acasa | Articole | Problemele politistilor din judetul Timis

Problemele politistilor din judetul Timis

20.06.2018

C O M U N I C A T

Problemele polițiștilor din județul Timiș

          În perioada 18 – 19.06.2018, o delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție s-a aflat în județul Timiș, unde a desfășurat activități sindicale de promovare a organizației și pentru identificarea problemelor cu care se confruntă polițiștii și polițiștii de frontieră în activitatea lor.

          Delegația SNAP a fost formată din Iulian Surugiu și Viorel Șeicaru de la nivel central, împreună cu Danciu Cristian vicepreședinte B.Ex.C. și președinte B.T. Timiș, alături de Lazăr Florentin președinte B.T. Poliția de Frontieră Timișoara.

          Prin contactele directe cu membrii de sindicat și cu alți polițiști întâlniți, reprezentanții S.N.A.P. au încercat să afle care sunt problemele reale pe care le întâmpină în activitatea lor profesională; în aceeași perioadă au avut loc discuții cu șeful Poliției Municipiului Timișoara, șefi ai secțiilor de poliție și ai sectoarelor poliției de frontieră.

          Pe lângă problemele cunoscute ale sistemului legate de ținută, dotare, parcul auto, oamenii s-au plâns de lipsa de personal care generează un efort suplimentar și o încarcătură mare pentru fiecare lucrător, aceștia fiind nevoiți să presteze ore suplimentare pentru acoperirea lipsurilor.

          Totodată ne-a fost comunicat faptul că, în cazul polițiștilor detașați pentru activități legate de fenomenul migrației, care nu sunt polițiști de frontieră, aceștia nu primesc sporurile specifice, sens în care organizația noastră va efectua demersuri astfel încat și aceștia să primească drepturile cuvenite.

          Considerăm că problema imigranților nu este doar a I.P.J. Timiș, ci a întregii structuri I.G.P.R., drept pentru care este necesară sprijinirea polițiștilor din acest județ deoarece această situație o să continue mult timp de acum încolo, dar aceștia trebuie retribuiți pentru munca prestată.

          Au avut loc întâlniri cu cei aflați la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Timiș și cu cei din Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, cu scopul de a găsi soluții de rezolvare a problemelor existente și totodată de a informa factorii cu putere de decizie din Ministerul Afacerilor Interne, I.G.P.R. și I.G.P.F.R.

Biroul Executiv Central

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top