2019/10/15
Ultima ora:
Acasa | Articole | Problemele expuse de catre presedintele S.N.A.P. in fata conducerii I.G.P.R.

Problemele expuse de catre presedintele S.N.A.P. in fata conducerii I.G.P.R.

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11515 / 20.09.2016

COMUNICAT
Problemele expuse de catre președintele S.N.A.P. in fata conducerii I.G.P.R.

În data de 20.09.2016 la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane a avut loc o videoconferinta organizată de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române la care au participat și reprezentanții organizațiilor sindicale.

În cadrul discuțiilor purtate, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție Constantin Mandache a prezentat problema agenților de poliție care au o vechime de peste 20 de ani, în cadrul serviciilor rutiere și de ordine publică, platiți cu un coeficient de salarizare echivalent funcțiilor de agent II, III, sau IV, solicitând remedierea de urgență a aceastei situații, prin pozitionarea lor pe funcții corespunzatoare vechimii în muncă.

Față de cererea expresă a președintelui S.N.A.P., Inspectorul General domnul chestor de poliție Bogdan Despescu a declarat că în curând va organiza o nouă ședință (după cea desfășurată pe aceeași temă), pentru poziționarea agenților de polițe cu vechimea corespunzatoare, pe funcții superioare, respectiv de agent I și agent principal.
O altă situație expusă conducerii I.G.P.R. de catre presedintele S.N.A.P., a fost cea a problemelor cu care se confruntă polițiștii din Servicul Cazier Judiciar, Serviciul Logistic și Serviciul Financiar, care implementează date și opereaza în bazele de date ale respectivelor servicii.

Principala lor problema este aceea că lucrătorii din aceste servicii nu beneficiază de grupa 1 de munca (6 luni) ci doar de cea de-a II-a (3 luni), în timp ce șefii de servicii și de birouri beneficiază de grupa I de muncă.
La cele expuse, Inspectorul General a afirmat că acestea sunt de compețenta Ministerului Afacerilor Interne, iar domnia sa va face toate diligențele necesare către minister, pentru reglementarea în cel mai scurt timp a acestei probleme.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție vă va aduce la cunoștință, în cel mai scurt timp, toate datele lămuritoare față de noile dispoziții emise de către Ministerul Afacerilor Interne și de Inspectoratul General al Poliției Române.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
Uniţi vom fi puternici!

Scroll To Top